Venetië

7-8-9 oktober 2013:

Na een vlucht van 1.5u landen we 15 minuten vroeger dan verwacht op Marco Polo’s luchthaven in Venetië. We nemen het openbaar vervoer naar Venetië Mestre, waar we  3 nachten blijven voor onze citytrip. ’s Avonds gaan we al eens vlug een eerste keer kijken in de vele smalle straatjes van het oude Venetië.

Tijdens de 2 volle dagen dat we hier zijn, doen we een stadswandeling waarbij we langs de meeste toeristische bezienswaardigheden komen.

Het weer is heel wisselvallig, zo’, 15°C, en af en toe een bui.

We proeven van vanalles dat er verkocht wordt; natuurlijk ijs, tiramisu, meringue,… Lekker!

In Venetië rijden er in de binnenstad geen auto’s, er varen alleen maar boten, honderden boten… Er zijn dan ook heel veel bruggetjes en de bijbehorende trappen. Op sommige plaatsen is het verschrikkelijk duur. We drinken ergens 2 cola’s op een terrasje en moeten 14€ betalen!

 

i I1 I2 I4 I5 I6 I8 I9 I10 I11 I13 I14 I15 I16 I17 I18

Op het San Marco Plein staat het water op sommige plaatsen kniehoog.

I19

Naast het San Marco Plein is er het Dogenpaleis en de Campanille (dit doet ons enorm denken aan The Venetian, in Las Vegas). We gaan eens kijken op het observatiedek van de Campanille (60 m hoog), van hier heb je een schitterend zicht over de stad en het water.Uitzicht over de stad vanop de Campanille:

I20 I21 I22

De rialtobrug:

I23 I24

Tijdens de 2e dag bezoeken we de verschillende eilanden rond Venetië. Er is Cimitero, eiland met alleen een kerkhof op, Murano, dit is bekend voor glasblazen en Burano bekend voor de kleurrijke huisjes. We doen een lange boottocht, zo zie je goed de mooie kerken en highlights van de stad. Vandaag was het iets beter weer, 18°C, en af en toe zon. ’s Avonds eten we heel lekkere pasta en pizza.

Murano glasblazen:

I25

De gekleurde huisjes van Burano:

I26 I27 I28 I29

We nemen telkens de trein van Venetië Mestre naar Venetië Santa Lucia, want daar is het waar je moet zijn. Met de trein is het nog geen kwartier. In Venetië zelf kan je met watertaxi’s alles bereiken en je krijgt dan ook nog eens mooie zichten op de stad. Veel beter, dan een ritje met de veel te dure gondels, 90€ voor 30 min. Er is ondanks het mindere weer, heel veel volk.

 

 

Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: