Rome

13-14-15 oktober 2013:

Vandaag rijden we met de trein van Firenze naar Rome, het is een hogesnelheidstrein en de rit duurt 1.5u. Iets na 11u komen we aan. In Rome is het veel beter weer, zo’n 23°C en zon! Super! We doen een stadswandeling waarbij we langs de belangrijkste bezienswaardigheden komen, o.a. de Spaanse trappen (hier is waanzinnig veel volk).

Een beetje verder is de Villa de Medici (huis van een rijke vooraanstaande familie van een paar eeuwen terug) en Villa Borghese (dit is geen echte villa, maar een park). Je hebt hier een ver uitzicht over Rome. Dan komen we op de Piazza de Populi en een paar winkelstraten.

Piazza de Populi:

I39

Als we aan de Trevi Fontein komen, is het drummen, zoveel volk is daar.

Trevi Fontein:

I40

Daar niet ver vandaan is het monument van Vittorio Emanuele II, heel indrukwekkend.

I45

Daarnaast ligt het Forum Romanum, een deel van het oude Rome.

I41

Een beetje verder staat het Colosseum, maar een groot deel ervan staat in de stellingen.

I42 I43

Toch is het indrukwekkend. We keren terug via nog meer winkelstraten.

Ons hotel is in een gebouw waar nog andere hotels zijn, vreemd. Wij zitten op de 5e verdieping, andere verdiepingen zijn andere hotels.

Tijdens de 2e dag bezoeken we het Colosseum en doen er een audiotour. Het Colosseum is toch wel imposant, zeker als je de verhalen hoort door de koptelefoon en je probeert je een voorstelling te maken van wat er zich hier vroeger allemaal heeft afgespeeld… bloederige gladiatorenspelen tegen wilde dieren…

I48

We lopen een uur rond in het Colosseum. Dan doen we een 2e stadswandeling. We passeren o.a. het Pantheon en het Piazza Navona met 3 fonteinen. Ook hier is het weer ongelofelijk druk.

I44

Dan steken we de Tiber over naar het Castel Sant’Angelo. We wandelen nog een stukje door de Villa Borghese en rusten uit op de Spaanse trappen. Nadien lopen we nog wat door de winkelstraten. Vandaag was het weer 25°C.

De laatste dag in Rome bezoeken we het Vaticaan en de Sint-Pietersbasiliek. Dit is een enorme kathedraal zowel van buiten als van binnen. Een groot deel van het plein staat wel in de stellingen, wat het moeilijk maakt om foto’s te nemen.

I47 I46

 

Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: