Firenze (en Pisa)

10-11-12 oktober 2013:

Vandaag gaan we met de trein naar Firenze. Dat is met de TGV 1u50 min. Onze trein heeft wel een kwartier vertraging. Rond 12u ’s middags komen we aan. We gaan direct de stad verkennen: heel veel pleinen en musea en een paar schitterende kerken. Vooral de Duomo is indrukwekkend, van buiten dan toch, binnen is het heel sober. Wij zijn eigenlijk een beetje cultuurbarbaren en gaan in geen enkel museum binnen.

I30 I31

Ook hier is heel veel volk, de meeste mensen komen hier voor de wereldbekende werken van Michelangelo en co. Wij zijn wel onder de indruk van de gebouwen maar hebben niet de behoeft om overal binnen te gaan kijken.

Zeker niet omdat het weer hier beduidend beter is dan in Venetië en we wat van de zon kunnen genieten. We kunnen zelfs even in t-shirt rondlopen, maar uiteindelijk ontsnappen we ook hier niet aan een bui.

De 2e dag in Firenze gaan we bergop naar de Piazza Michelangelo. Van daar heb je een schitterend uitzicht op de stad, je moet er wel wat trappen voor doen. We passeren de Ponte Vecchio en het Palazzo Pitti (een enorm museum).

I32

I33 I34

De volgende dag gaan we met de trein naar Pisa, dit is 1.5u rijden. Er was voor vandaag een ganse dag regen voorspeld, maar de zon scheen en we hebben geen druppel gezien.

In Pisa is niet heel veel te zien, behalve dan de toren. Die staat inderdaad serieus scheeft, zeker naargelang van waar je staat. De toren ziet er heel proper en mooi onderhouden uit. Hij is in de jaren ’90 gerestaureerd en zo’n 40 cm rechter gezet, zodanig dat mensen er terug op kunnen en nu zou hij niet meer verder verzakken. De toren van Pisa staat niet alleen, hij heeft het gezelschap van een mooie kathedraal, maar de meeste mensen komen toch speciaal voor de toren. Er is ook nog een oud fort, dat afgesloten is, en nu deels dienst doet als park. We lopen zo’n 3 u rond in Pisa en keren dan terug naar Firenze waar we nog wat rondwandelen en op een bank genieten van het zonnetje.

I36 I37 I38

Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: