Buckskin Gulch

Buckskin Gulch maakt deel uit van de Paria Canyon – Vermilion Cliffs Wilderness,  op de grens met Arizona/Utah. Het is een diepe slotcanyon (= een nauwe canyon, soms zo smal dat je er niet met 2 voeten naast elkaar kan staan, uitgesleten door water en wind). De kleuren gaan van zwart over rood, oranje tot geel. De wanden zijn op sommige plaatsen 150 m hoog. De lengte van de canyon is bijna 20 km.

Je moet altijd voorzichtig zijn in slotcanyons. Als het in de buurt ergens regent, bestaat de kans dat het water in de canyon loopt. Er zijn weinig tot geen uitgangen.

Wij liepen 2 u door de canyon,  de laatste foto is het punt waar we zijn teruggekeerd. We zijn al in veel slotcanyons geweest, maar deze is één van de allermooiste.

Pluspunt van een slotcanyon: het is er relatief koel, ook al is het tegen de 40°C, want de zon kan op veel plaatsen in de canyon niet binnendringen.

Er zijn al mensen verdronken in slotcanyons, risico op flashfloods bestaat altijd. Daarom kijken wij altijd de dag voordien naar het locale weerbericht om te zien of het gaat regenen. Zo ja, NOOIT in de canyon gaan.

Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: