Dag 6: Silver City/White Sands NM/Santa Fe

15 november 2012

Silver City – City of Rocks – White Sands National Monument – Santa Fe

We zijn weeral wakker om 6u. Ontbijt gehaald bij Albertsons, dit is een grote supermarkt, waar ze veel lekkere verse dingen hebben. Onze pistolets met kaas hebben we in de auto opgegeten. Dan vertrekken we naar City of Rocks State Park. Dit is een klein SP met allerlei boulders (= grote rotsblokken) waar je tussen kan lopen. Het park is ook bekend voor zijn heldere hemels, ‘stargazing’ is er dan ook een favoriete bezigheid van veel bezoekers. We lopen hier zo’n 45 min. rond.

Dan rijden we door naar White Sands NM. Dit vind ik een heel mooi park. Het is afgelegen, er is weinig volk, en je kan er eindeloos over het zand rondlopen. Eigenlijk bestaat White Sands niet uit zand maar uit gips. In elk geval het is fantastisch mooi, maar ik ben dan ook een echte duinenfan. Soms is het park gesloten want er worden in de buurt wel eens raketten getest. White Sands is namelijk volledig omgeven door het White Sands Missile Range en Holloman Air Force Base.

We doen deze keer slechts een deel van het Alkali Flat Trail. Vorige keer hebben we het helemaal kunnen doen (dat was toen in de zomer, en bloedheet), deze keer hebben we er jammer genoeg niet genoeg tijd voor.

We kruipen verschillende keren op de spierwitte duinen, en dan het plezantste, er terug af lopen! De temperatuur is 18°C, maar het voelt aan als 25°C. Deze tijd van het jaar is super voor White Sands. In de zomer is het veel te heet, en door de weerkaatsing van de zon op het witte zand (gips), is het nog heter.

Na hier zo’n 1,5 u rondgelopen te hebben moeten we jammer genoeg vertrekken, want we hebben de Super 8 in Santa Fe geboekt, en dat is nog een heel eind rijden.

Het is hier rond 17u30 al donker, we rijden dus nu al voor de 3e dag op rij ‘s avonds rond. Uiteindelijk komen we om 19u aan in het hotel. We zijn wel een beetje verkeerd gereden, de weg was niet zo goed aangegeven.

Gisteren dacht ik dat er een vlek op de lens van ons fototoestel zat, ik heb die er dan proberen af te doen met brillenreiniger. Maar dat bleek niet zo’n goed idee. Toen we deze morgen in City of Rocks waren, was de vlek er nog steeds, en ging de lens van ons fototoestel niet zo goed meer open. Toen zagen we dat het geen vlek was, maar een stofje dat binnen in de lens zat. Elke keer we nu een foto nemen, staat er precies een kras op. Gelukkig hebben we altijd een reserve camera bij. Maar op deze camera kan je dan weer geen foto’s meer wissen. Dus hebben we een nieuw fototoestel nodig, eigenlijk 2, want ik wil 1 reserve.

Dus na het avondeten gaan we een nieuwe kopen.

Eerst eten. Op internet zagen we dat er in de buurt van het hotel een Ruby Tuesday is. We zijn 2x naar de plaats gereden, waar de Ruby zich zou moeten bevinden, maar niks. We zijn dan in een Olive Garden terechtgekomen. Hier wilden we al lang eens eten, maar het was er nog nooit van gekomen.

Olive Garden vinden wij super lekker! Hier komen we nog!

Dan op zoek naar 2 nieuwe fototoestellen. In een Best Buy zien we er één die we willen. Natuurlijk uitverkocht! Dan proberen we in een Target. Daar hadden ze dezelfde, maar die kost wel exact 100$ meer! Dat kan niet zijn! We gaan dan maar eens kijken in de Walmart. Daar hebben ze er één die er heel hard op lijkt, ook van hetzelfde merk. Die kopen we dan al maar, voor een tweede zullen we dan de volgende dagen in een andere Best Buy eens kijken.

Uiteindelijk zijn we om 21u15 terug op de kamer. We kijken nog even TV en gaan slapen om 22u30.

Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: