Dag 4: Tucson

13 november 2012

Tucson

Om 6u zijn we wakker. We ontbijten in het hotel, en voor een complimentary continental breakfast valt het reuze mee (er zijn eitjes, worstjes, warme ham, wafels, cornflakes, 5 verschillende soorten cake, scones, bagels…)

Na het ontbijt vertrekken we naar de Bear Canyon om de hike naar de 7 falls te doen. We beginnen eraan om 7u35. Eerst lopen we op een vrij vlak stuk tussen de cactussen, dan beginnen we een beetje te klimmen.

We lopen dan door een canyon met hoge rotswanden begroeid met allerlei soorten cactussen (heel veel saguaro’s).

We moeten verschillende keren de ‘rivier’ oversteken, maar dit is geen probleem want er staat toch (bijna)geen water in. We lopen op de eerste mijl na, gedurende de ganse wandeling naar de 7 falls in de schaduw, het is dus vrij frisjes. De hike is heen en terug 8 mijl, of 12,8 km. Het hoogteverschil valt goed mee, is maar 650 ft= iets minder dan 200 m. Na 2u20 minuten komen we aan de 7 falls. Jammer genoeg staat de waterval, zoals we verwachtten, bijna droog. Een miezerig pisje water komt eraf. Toch blijft het een mooie plaats.

We eten hier een broodje met babybel kaasjes. In de zomer is dit een leuke plaats om te zitten, denken we, en in tegenstelling tot nu, 1 van de weinige plaatsen waar je dan schaduw zult hebben.

Om 10u20 beginnen we aan de terugweg. Deze is bijna helemaal bergaf. Na 1u10 minuten staan we dan ook terug aan onze auto. Dit was een leuke hike. Op de terugweg liepen we voor een groot deel in de zon en dat was aangenaam. Het zal zo’n 22 °C geweest zijn, ideaal wandelweer dus.

In de zomer zal deze hike vrij zwaar zijn door de extreme hitte die hier dan heerst. Toch willen we deze hike misschien ooit nog eens terug doen, in een seizoen dat er water van de waterval stroomt dan.

Dan gaan we terug naar de kamer, opnieuw douchen. We besluiten om naar Downtown Tucson te rijden. We eten daar iets aan een kraampje en wandelen wat rond. We zijn hier ooit nog al eens geweest, maar herinneren er ons niks van.

We gaan naar het Visitor Center voor een plannetje. Daar zien we toch iets wat we herkennen. Op het plein waar het VC is, zijn de gevels in verschillende kleuren geschilderd. Dit herinneren we ons nu wel.

We krijgen een plattegrond mee. Er staat een stadswandeling op die we gaan doen. Je moet simpel de blauwe lijn die overal op de grond geschilderd is, volgen en dan kom je voorbij de belangrijkste plaatsjes van de stad.

We beginnen aan de stadswandeling, maar jammer genoeg is bijna gans Tucson ‘under construction’. Na een uurtje hebben we het hier wel gezien. We gaan dan maar de scenic route van Mount Lemmon rijden. Plots gaat tijdens het rijden het lichtje van de temperatuurmeter in de auto aan. Het geeft aan dat de motor verhit is. We stoppen even om hem te laten afkoelen, het gaat terug uit, maar af en toe gaat het toch weer terug aan. Benieuwd wat dat nog gaat geven.

Op de scenic drive van Mt. Lemmon zijn veel scenic vista’s om te stoppen.

Mt. Lemmon is 9000 ft. hoog (2743 m), boven is het dan ook veel frisser. Voor veel viewpoints staat de zon verkeerd, we besluiten om ze op de terugweg te doen. Als we helemaal boven zijn, ligt er sneeuw. Toch vreemd, beneden is het 25°C.

Als we terug naar beneden rijden, stoppen we nog bij een paar viewpoints, maar nu wordt het al snel donker.

Eigenlijk zijn we nu weer een beetje te laat voor de viewpoints. Onderweg zien we verschillende borden met ‘pas op voor beren’. Dat verwachtten we helemaal niet, we zijn in AZ, niet in Wyoming of Montana. Rond 18u15 zijn we van de berg af. We hebben honger en gaan terug eten bij de Mexicaan van gisteren.

Om 20u30 zijn we terug op onze kamer. Om 21u gaan we slapen.

Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: