Dag 2: Phoenix

11 november 2012

CACTUS    CACTUS1      CACTUS2      CACTUS3

Phoenix:

Op om 2u50. Dat is niet zo uitzonderlijk voor ons, eigenlijk is dat zo wat ons normale uur dat we opstaan bij het begin van een USA-reis. We zijn dan ook wat men noemt ‘early birds’. We gaan eerst ontbijten bij Dennys, dan doen we boodschappen bij Safeway. Onze koffers hebben we overgeladen zodat nu elk zijn eigen reistas heeft. Om 5u30 staan we al aan de Camelback Mountain. En geloof het of niet, maar de parking staat er al bijna vol! Er staan zeker al 20 auto’s en het is nog pikdonker! Mensen vertrekken met pillampen en lichtjes aan hun hoofd de berg op! We blijven nog efkes op de parking in de auto zitten, maar om 6u beginnen we dan toch maar aan de beklimming. Het is nog steeds donker, onze zaklamp ligt nog op de kamer. We gebruiken dan maar onze GSM’s om een beetje te zien waar we stappen. Wel vreemd om zo in het pikdonker op een pad te zijn.

Maar het duurt niet lang vooraleer het licht begint te worden. Gelukkig! Het is een zwaar trail, niet zo lang: enkele afstand is 1,2 mijl ( juist onder 2 km), maar je moet op deze korte afstand een hoogteverschil van zo’n 1200 ft. (366 m) overbruggen. De klim is dus heel steil, en absoluut niet gemakkelijk, er zijn dan ook op verschillende plaatsen ijzeren leuningen geplaatst. Die zijn ook nodig! Er is, ondanks het vroege uur, veel volk op de berg, en er is ook veel gehijg. Ja, dit kost moeite! De uitzichten met de opkomende zon zijn schitterend! Na 1u5 minuten zijn we boven. Er zijn verschillende mensen die deze hike geregeld doen, en ze timen hem tot op de seconde. Een aantal jonge gasten van rond de 20 klokken boven af op 46 minuten 10 seconden.  Ze zijn blij met hun tijd.

PX7

PX8PX9

CB2CB4CB3

Wij hebben het ook niet slecht gedaan: gestart in het donker, een aantal keer gestopt om foto’s te nemen, en met een stevige jetlag en heel weinig slaap en het feit dat dit onze eerste hike van de reis is…

We genieten efkes van het uitzicht …

PHX

en na 10 minuten gaan we terug naar beneden. Ook niet zo simpel. Stevige diepe treden, en een moeilijke ondergrond. Wel een heel mooie eerste hike in Phoenix stad om mee te beginnen. Een aanrader!

cb

Dan rijden we naar Papago Park. Hier zijn we ooit al eens geweest. Er is een vijver met heel veel palmbomen en eendjes. En er is een hole-in-the-rock. Mooi! We wandelen hier wat rond, en gaan dan terug naar de kamer om te douchen, want we hebben al stevig gezweet van die eerste hike.

pp

PP3

pp4

Hole-in-the-Rock

Hole-in-the-Rock

Uitzicht door Hole-in-the-Rock

Uitzicht door Hole-in-the-Rock

Als we opgefrist zijn, rijden we naar Tempe Marketplace, een openlucht mall.

pp5

De temperatuur is ondertussen al opgelopen naar zo’n 18°C, het is ondertussen 9u30. We lopen daar wat rond,er zijn een aantal leuke winkels: Guess, Victoria’s Secret…

Rond 11u hebben we al terug honger. We eten daar chicken noodles soup, is mijn favoriete soep in de VS, een slaatje, en een koude pasta. Lekker! Dan rijden we naar een Dick’s Sporting Goods. Dit is mijn favoriete sportwinkel! Ze hebben er alle merken, ook merken die bij ons niet zo bekend zijn. Hier kopen we al direct vanalles. Dan rijden we naar de Arizona Mills, dit is het grootste mall van AZ. Ook hier doen we een kleine shoppingspree. Rond 18u zijn we terug op de kamer. We kijken nog wat TV, en gaan slapen om 21u30.

Share this:

Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: