Dag 11: Port Lavaca/Galveston

20 november 2012

Wakker om 6u50. Om7u15 zijn we al op het strand. We gaan voor de eerste keer deze reis lopen. We doen een klein tourtje, ik denk zo’n 3,5 km. Het is al goed weer, 20°C. Nadien gaan we douchen en eten we een broodje bij de Subway. Dan rijden we door, richting Galveston. We stoppen even voor een wandelingetje in Palacios. Ze zijn daar de kerstversiering aan het ophangen. We lopen langs de dijk en hoewel het water niet echt blauw is, zien we veel vissen van zo’n 30-40 cm. We zien in de verte ook dolfijnen. Te ver voor een foto, maar altijd leuk om te zien.

GA3gaga2

We rijden nog wat verder. De stranden zijn hier allemaal rustig, het is natuurlijk off-season en er zijn maar een paar mensen. We passeren veel woningen die op palen staan, dat is natuurlijk tegen opkomend water. In Surfside liggen we een uurtje op het strand. Het zijn hier niet de stranden van Florida, er is veel industrie aan de Golf van Mexico, maar het is goed weer, 24°C, dus het is toch leuk.

In de namiddag komen we aan in Galveston. We logeren hier 3 dagen in de Comfort Inn & Suites aan het strand.

Onze kamer:

GA1

‘s Avonds eten we voor de allereerste keer bij een Golden Corral, dit is een ketenrestaurant waar ze buffet hebben. We zijn in de VS al op verschillende plaatsen een Golden Corral tegengekomen, maar zijn er nog nooit gaan eten. Deze keer dus wel. Er is veel keuze en er zijn een aantal lekkere dingen. Er is een uitgebreide saladbar, lekker stoofvlees (smaakt zoals Belgisch stoofvlees) en een chocoladefontein. Die moet ik natuurlijk eens proberen. En ik moet zeggen: Ze is LEKKER!

GA6GA10

Nadien wandelen we nog even op de pier en gaan dan één van de strandwinkels binnen. Wat een geluk, ik koop er 4 bikini’s! Nadien naar de kamer, TV zien, het is weer basket. Slapen om 22u30.

Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: