Bisti Badlands

De Bisti Badlands liggen  in het noordwesten van New Mexico. Het is een gebied met heel vreemde grijze rotsformaties. Op internet had ik gelezen over de ‘cracked eggs’: precies een soort van alien foetussen  en ‘The King of Wings’ een gigantische overhangende stenen rotsvorm. Beiden hebben een   geheime ligging ‘ergens’ in de Bisti Badlands.

We gingen dus op zoek…

We hadden een 4WD ter beschikking en gingen op pad. We hadden een topografische map en een kompas. De Bisti Badlands beslagen een gebied van zo’n16 km. Het was dan ook onmogelijk om elk hoekje, weggetje uit te kammen. Na een paar uur hadden we nog steeds niks gevonden, en uiteindelijk moesten we het opgeven. Dat was heel jammer.

We hebben wel mooie foto’s kunnen nemen, maar de highlights waar we voor kwamen, hebben we niet gezien.

Ondertussen zou de exacte plaats van The King of Wings wel bekend zijn. Hopelijk kunnen we over een aantal jaar een 2e poging doen om deze toch wel heel speciale rotsvorm te vinden.

Toen we terug vertrokken met onze 4WD en zo’n 5 minuten aan het rijden waren, kregen we een lekke band. En dat op een onverharde weg. In Amerika is je huurauto niet verzekerd als je er mee op dirtroads rijdt. Met een bang hartje zijn we dan zo snel we konden terug naar de ‘bewoonde wereld’ gereden en daar dan de verhuurmaatschappij opgebeld. We hebben nooit gezegd dat we op een onverharde weg gereden hebben.  Maar onze auto was zo vuil (stof) dat die meneer van de takelwagen dat toch wel gedacht zal hebben. Maar hij was heel vriendelijk, verving onze band en we konden weer verder.

Van toen af hebben we toch wel wat stress als we op onverharde wegen rondrijden.

Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: