The Big Island (Hawaii)

Hawaii Volcanoes NP

VULKAAN                                                                      VULKAAN1

In 2006 deden we een reis naar Hawaii. Bedoeling was om 2 NP’s te bezoeken: Hawaii Volcanoes NP en Haleakala NP.

Na een beetje traumatische wandeling in Hawaii Volcanoes, had ik er mijn buik van vol en hebben we Haleakala niet meer bezocht.

Wat was er gebeurd?

We waren bezig aan een bepaald trail, weet niet meer juist het welk, stapten over verharde lavastromen, moesten door een dichtgegroeid bos. Geen probleem.

Toen we uit het bos kwamen, kwamen we op een open lavaveld, dat bestond uit allemaal brokken lava. Het veld was zo’n 200 m breed en bijna helemaal omrand door bossen. We liepen over het veld en moesten toen een stukje afdalen. We gingen richting een krater.

Uiteindelijk stond er een verbodsbord voor de krater en mochten we niet verder. In de krater was lava aan het opborrelen, helicopters met toeristen vlogen erover. We aten iets en draaiden terug. We deden het nu korte bergopje en kwamen aan het lavaveld. Er stonden op de heenweg hier en daar markers om het pad aan te geven, maar absoluut niet veel. Toen we boven op het lavaveld kwamen, zagen we niet waar we in het bos moesten komen. We zagen ook geen markers. Het was kei heet buiten. We hebben ongeveer 1 u gezocht naar de juiste ingang in het bos en niet gevonden. Dan zijn we van het lavaveld gegaan en naar een min of meer open vlakte ernaast gestapt. Elke keer als je daar een voet verzette, kraakte alles en was het alsof je er ging doorzakken. Dat was heel beangstigend. Er werd ons vooraf duidelijk gezegd dat we niet van het trail mochten gaan. Op sommige plaatsen zakte je erin tot aan je knie. Dit was veel te gevaarlijk. We zijn dan terug op het lavaveld gekropen en naar de laatste marker die we zagen, gestapt. Van daaruit hebben we in alle richtingen een stuk gestapt, tot we uiteindelijk na een hele tijd, gelukkig terug het pad zagen.

Ik was toen heel blij dat we terug aan onze auto waren. En ik had genoeg gewandeld voor de rest van de reis. Jammer, want er waren nog veel mooie trails. Omdat we verdwaald waren, had ik ook geen zin meer om foto’s te nemen.

Enkele foto’s van wandelingen in Hawaii Volcanoes:

Hier hadden we nog plezier:

HA32

Dit was het eindpunt van de wandeling, nadien waren we dan onze weg kwijt, en was de zin om foto’s te nemen mee weg.

HW41

HA33

Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: