Great Sand Dunes NP

Great Sand Dunes ligt in het zuiden van Colorado. Het is een nationaal park dat je niet verwacht in deze staat.
Je mag, als je kan, overal op en over de duinen kruipen. Maar vergis je niet, het is zwaar. Heel zwaar! Telkens je een stap zet, zak je weg in het losse zand. En ook de temperatuur doet er geen goed aan, in de zomer loop die op tot zo’n 30°, maar door de weerkaatsing en de inspanning die je levert, voelt het veel warmer!
Voor je over de duinen scheert, moet je een beek oversteken, de Medano Creek, die verkoeling brengt (en ondiep is) als er water in staat. Toen wij er waren, dat was in juli, stond ze kurkdroog.
Eens je daar voorbij bent, kan je beginnen aan de klim.

Als je op de parking staat, denk je in de verte de hoogste duin te zien, High Dune. Deze is een kleine 200m hoog, maar het is niet echt de hoogste, het lijkt alleen maar zo. Als je hem wil beklimmen, mag je toch op een uur rekenen om er bovenop te komen. Je hebt wel een fenomenaal 360° zicht vanop de top.

Als je uitgeput boven komt, kan je genieten van een schitterend uitzicht! En het leukste deel moet dan nog komen… naar beneden lopen! Waar je op de heenweg zo mee geworsteld hebt, gaat nu des te sneller!

Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: