Death Valley

DV1         DV3         DV4         DV2

In dit park in Californië is het in de zomer bloedheet! Temperaturen van tegen de 50°C zijn daar niet abnormaal. Het is dan ook de heetste, droogste en laagst gelegen plaats in de VS. Echt lange wandelingen kan je hier dan ook niet doen, toch niet in de zomer.

Wij zijn 2x hier geweest. De eerste keer was in 2002 in juli. Toen was het zo heet dat we bijna niet uit de auto konden stappen. We zijn dan ook maar heel even uitgestapt om te voelen hoe heet 50°C is. En ik kan iedereen verzekeren: KEI HEET! Het is er zo warm dat de national park service aanraadt om de airco in de auto uit te zetten, opdat je motor niet zou oververhitten.

In 2010 zijn we terug in Death Valley geweest. Ondertussen waren we al veel meer ervaren, kunnen we beter tegen de warmte en zijn we gewoon van verre wandelingen te doen. Deze keer hebben we dan ook veel meer van het park gezien.

Een mogelijkheid om te slapen:

Artist’s Drive:

Gower Gulch trail:

Zabriskie Point:

Badwater Salt Flat:

Mesquite Flat Sand Dunes:

Dante’s View:

We sliepen in de Furnace Creek Ranch. Een heel mooi complex, met groot zwembad waar het zelfs ’s nachts heerlijk zwemmen is. De hemel is nergens zo helder als in Death Valley en je ziet dan ook duizenden sterren.

Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: