Canyon de Chelly

Canyon de Chelly ligt aan het stadje Chinle. Er zijn 2 scenic drives die vertrekken aan het VC. De north rimdrive heeft 3 viewpoints en de south rimdrive heeft 7 uitkijkpunten. Ze zijn allemaal prachtig, maar vooral de laatste ‘Spider Rock Overlook’ is heel indrukwekkend. Spider Rock is meer dan 240 m hoog vanaf de bodem van de canyon. De rots dankt zijn naam volgens de legende aan de Spider Woman, die de Navajo’s leerde weven.
Er zijn begeleide rondritten die door de canyon leiden. De enige hike die je op eigen houtje in de canyon kan ondernemen is de ‘White house ruin trail’, voor alle andere wandelingen heb je een gids nodig. Je kan ook een begeleide rondrit per jeep doen door de canyon.
De wandeling is zo’n 4km heen en terug, je daalt zo’n 150m af tot op de canyonbodem en moet op de terugweg langs dezelfde weg omhoog. Onderweg passeer je huisjes van de Navajo-indianen en men vraagt om hiervan geen foto’s te nemen.
Op de verschillende parkings bij de uitkijkpunten staan Navajo-indianen met kleine kraampjes hun juweeltjes en dergelijke te verkopen.

Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: