Dag 9: 13 maart: Etosha NP

Wakker om 6u50. We gaan eerst kijken naar onze drinkplaats. Geen dieren te bespeuren. Dan ontbijt in de Halali lodge.

Dan begint onze zoektocht naar dieren. We rijden richting Okaukuejo en stoppen bij verschillende waterholes. Eén heeft de naam Homob. Er staan honderden gnoes en antilopen, zeker 50 zebra’s, ook struisvogels, kudu’s, alles is hier aanwezig.

gnoes

gnoes

ET20

gnoes of wildebeest

et86

zebra,s oryxen, antilopen

et87

Als we de drinkplaats oprijden, staan er een 5 tal auto’s. Dat is veel, tot hiertoe waren we vaak alleen of was er 1 andere auto. De mensen kijken echter niet naar de gnoes. Vreemd, ze kijken de andere kant op. Wat gaat dat zijn? Als we dichter komen, zien we het… 2 leeuwen. Niet moeilijk dat die alle bekijks hebben. Zo veel kans om een leeuw te zien, heb je niet. En dan nog 2?

ET13 ET14

Alle andere dieren blijven op een veilige afstand, allemaal houden ze de leeuwen in het oog. Geen enkele gaat drinken. De leeuw is de koning van de dieren en dat wordt hier duidelijk gerespecteerd. Alle dieren staan braaf te wachten en waarschijnlijk ook een beetje bang te wezen. Wij zitten allemaal veilig in onze auto. In het midden van de drinkplas is een soort eilandje met hoog gras. Plots komt daar nog een 3e leeuw te voorschijn. Ongelooflijk! 3 mannetjesleeuwen. Hier hadden we niet op durven hopen. Die leeuw loopt dan ook nog door het water. Schitterend!

ET12

Iedereen, mens en dier, houdt de 3 kolossen in de gaten en wacht af. Na ongeveer 20 minuten vertrekt 1 leeuw. De dieren die zich het verst van de leeuwen bevinden, durven nu stilletjes aan gaan drinken. Dan vertrekt ook een 2e leeuw. Na nog 15 min. gaat ook de laatste leeuw weg. Nu hebben alle andere dieren de plas voor zich: zebra’s, antilopen, kudu’s, oryxen, wildebeesten, vogels,… Ongelooflijk hoeveel dieren hier tegelijk aanwezig zijn!

Eindelijk is het hun beurt!

Eindelijk is het hun beurt!

Na nog een tijdje te blijven kijken naar dit bijzonder indrukwekkend dierenaanbod, rijden we verder. We stoppen nog aan een aantal plassen, niet overal zijn dieren, sommige zijn helemaal verlaten. Aan de plassen aan de pan is er bvb. geen enkel dier. Het is er dan ook heel warm en er groeit bijna niks. Dit is geen ideale plaats. Wel heb je er de typische zichten van Afrika: 1 eenzame boom in een weidse vlakte. Sommige wegen zijn in vrij slechte staat, ze zijn allemaal onverhard, met hier en daar serieuze putten.

ET9

Tegen de middag komen we in Okaukuejo. Dit is een hele mooie plaats met mooie cabins, er is ook een gerenoveerde wachttoren, en natuurlijk een heel grote drinkplaats. We gaan even kijken en ook hier zitten honderden dieren.

ET27 ET31 ET32

eti

De antiloopjes staan zelfs tot aan hun kop in het water.

ET26

Het is dan ook vrij warm, 35°C. Aan de rand van de plas staat een boom met een reuze vogelnest in. Er zitten tientallen gaatjes in waar vogels in- en uitvliegen. Blijkbaar vinden ze hun nest nog niet groot genoeg want er wordt druk aan gewerkt.

reuze vogelnest van 2m op 3m

reuze vogelnest van 2m op 3m

ET29

bewoner van het reuzenest

We hebben ondertussen honger en gaan naar het restaurant. Mano eet oryx, smaakt naar paardenbiefstuk. Na het eten beginnen we aan onze terugtocht. We zijn zo’n 70 km van Halali. Onderweg stoppen we nog bij 3 grote waterholes. Bij één zien we weer enorm veel dieren, dezelfde als we aan de poelen in de voormiddag gezien hebben, maar nu staan er ook verschillende giraffen bij en 2 olifanten. Super! We hadden nooit verwacht zoveel dieren te zien! We zijn nog nooit eerder op safari geweest en kunnen dus niet vergelijken, maar in een boek zagen we een vergelijking tussen Etosha en Krugerpark in Zuid Afrika en Etosha kwam hier glansrijk als winnaar uit. Wij begrijpen waarom!

ET21 ET22 ET23 ET24

 

ET34 ET40 ET41

Uiteindelijk zijn we rond 16u15 terug in Halali. We gaan nog even naar het zwembad. Daarna naar de kamer douchen en dan nog eens kijken naar de drinkplaats achter onze lodge. Er zitten zeker 30 mensen, maar er is geen enkel dier te zien. Het is nu 18u30 en de zon begint onder te gaan. Plots komt er uit de struiken een neushoorn. Iedereen wordt wakker en je hoort veel geklik van fototoestellen: logisch! Wij denken dat het waarschijnlijk dezelfde neushoorn is als die van gisteren. We worden dus alweer beloond door dit prachtig dier.

de neushoorn voor de 2e keer

de neushoorn voor de 2e keer

Na een half uurtje aan de plas gezeten te hebben, gaan we eten. We moeten vrij lang wachten en het is dan ook nog niet geweldig lekker (vegetarische pasta). Nadien gaan we naar de kamer in het donker, we zijn onze zaklamp vergeten. Weer staan duizenden sterren aan de hemel. In onze kamer zit op exact dezelfde plaats die spin van gisteren. Maar ze is zo snel, ze kruipt weer direct achter het hout. We gaan slapen om 21u45.

Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: