Dag 8: 12 maart: Otjiwarongo – Etosha NP

Op om 7u. Ontbijt in hotel. Dan vertrekken we naar het Etosha National Park. Hier zouden we veel dieren moeten zien. Ben benieuwd. Etosha NP beslaat een gebied van 22912 km².

Rond 12u komen we aan de oostelijke ingang van het park. We rijden het park binnen langs Namutoni. Het eerste wat je daar ziet is een fort waar ooit 7 Duitsers 1 dag stand gehouden hebben tegen een paar 100 Herero. Er is een grote binnenplaats en daar eten we iets. Achter het fort is een drinkplaats voor dieren. We gaan even kijken. Er staat een gnoe en een groepje flamingo’s. We zijn thuis onze verrekijker vergeten. Dom!

ET76 ET77 ET78 ET79

Voor we hier terug vertrekken, gaan we nog even het ‘winkeltje’ binnen, en wat verkopen ze daar? Ja, verrekijkers! Dat is geluk, we kopen er direct één. Dan rijden we naar een aantal drinkplaatsen, want daar heb je de meeste kans op dieren. Echter voor we aan de drinkplaatsen komen, zien we op een open vlakte al direct 5 giraffen.

ET84

Dit zijn onze allereerste giraffen!

ET83

Toch mooi, zo dieren in de vrije natuur zien. We blijven wat staan kijken. Een beetje verder liggen wel 100 antilopen. Ook zij zijn absoluut niet bang. Onze eerste drinkplaats is Chudop. Hier zien we 3 giraffen  en wat antilopen. Een andere drinkplaats is Kalkheuvel, hier zijn geen dieren. Je moet natuurlijk geluk hebben dat de dieren er juist zijn op het moment dat wij er zijn. We rijden verder. Onderweg zien we zebra’s, maraboe’s, struisvogels. Struisvogels zijn toch enorme vogels. Door hun grootte lijken ze niet op vogels, maar zijn het precies andere dieren, vind ik.

Struisies!

Struisies!

Maraboe's

Maraboe’s

Een volgende drinkplaats is Goas. Dit is een populaire plaats waar veel dieren tegelijk zouden komen drinken. Dat gaan we proberen. Maar de weg is zo slecht dat we na zo’n 5 km terugdraaien. Voor onze auto zien we nog een vreemd dier. We hebben een boekje gekocht met foto’s van alle dieren die in Etosha voorkomen, en zo zien we dat die vreemde vogel een ‘secretarybird’ is. Een vogel die hoog op zijn poten staat, en heel snel kan lopen, we zien dat hij blijkbaar toch ook kan vliegen.

de secretarybird, net een voorhistorische vogel

de secretarybird, net een voorhistorische vogel

We gaan dan eens kijken naar de Etosha zoutpan. Dit is een enorm uitgestrekte vlakte waar soms zout water in staat. Het stuk dat wij kunnen zien, is droog, maar heel in de verte lijkt er water te staan, hoewel het evengoed droog kan zijn, maar door de reflectie van de zon is dat niet te zien. Dit is de enige plaats (behalve dan aan de lodges) waar je uit de auto mag stappen. Overal anders moet je ten allen tijde in de wagen blijven, ook al heb je panne, is het heet en moet je op hulp wachten.

ET59

de Etosha pan, een vlakte van 4731 km²!

onze auto

onze auto

ET56

Is dat nu water in de verte? Lijkt alleen maar zo.

Rond 17u30 zijn we aan de Halali Bush Chalets. Hier blijven we 2 dagen. Onze kamer is weer in orde, we hebben voor de eerste keer airco, voordien van die fans aan het plafond. Airco is hier absoluut nodig, het is buiten tussen 35° en 40°C.

We gaan eerst naar de drinkplaats van Halali. Hier kan je te voet naartoe. Als we daar aankomen, zien we in de verte een klein groepje olifanten aankomen. Wat een geluk! Men had ons gezegd dat het tijdens het regenseizoen niet zo gemakkelijk was om olifanten te zien te krijgen. Hier blijven we natuurlijk staan kijken.

ET75

eerste groepje olifanten

eerste groepje olifanten

Plots komen er in de verte nog olifanten aan. Er staan nu 24 stuks aan de waterplas, inclusief kleintjes. Ze hebben het warm en dorst en nemen een bad in het water. Wij kijken toe van op een verhoog op zo’n 15m afstand. Sommige trompetten en ze sproeien met hun slurf water en nadien zand over hun rug. Er zijn verschillende kleintjes bij, in elke groep. Er zijn er van ongeveer 1 jaar, en een paar die al wat groter zijn, maar duidelijk nog niet volwassen.

ET67

verschillende groepen bij elkaar

ET66

Schattig he!

ET64

Dorst!

ET72

Dat deed deugd!

ET73

Lekker spelen!

Plotseling komt van de andere kant  nog een grote groep olifanten. Ongelooflijk! Dit hadden we absoluut niet verwacht en is denk ik toch wel speciaal. Er zijn nu zeker 50 olifanten hier vlak voor onze neus aan de drinkplaats. Dit is super!

Hier komt de volgende groep!

Hier komt de volgende groep!

ET69 ET71

Na zeker een half uur staan kijken, gaan we door. De meeste olifanten zijn nu terug tussen de struiken verdwenen.

ET74

We gaan douchen en eten. Rond 19u15 besluiten we om nog eens naar de waterpoel te gaan. Het is bijna donker, maar nog niet helemaal. Er staat deze keer één dier. Maar wat voor één: een neushoorn.

et1

de verlichte drinkplaats

et

zwarte neushoorn

Deze dieren zijn met uitsterven bedreigd, en hier staat er één! Hij staat wat rond te draaien en dan gaat hij liggen en er komen wel een paar gasjes los. Op de plas staan 2 spots, 1 ervan gaat maar om de paar minuten aan. Na een kwartiertje verdwijnt de neushoorn in de struiken. Er blijven alleen nog vogels achter die zich als gekken op de motten storten die naar het licht van de spots gezogen worden.

Wij gaan terug naar onze kamer, onderweg kijken we naar de hemel. Er staan ontelbare sterren, het zullen er vast niet meer zijn dan in België, maar het lijkt absoluut wel zo. Als we in onze kamer zijn, zit er een redelijk grote spin achter een houten plank aan de muur. Ze zit half bloot, maar we kunnen er eigenlijk niet aan. Mano doet een poging, maar ze kruipt direct achter het hout. Brr…! Als dat maar goed komt. Ik zal vannacht maar goed onder het muggennet liggen! Uiteindelijk gaan we slapen om 22u.

onze kamer, met links achter naast de houten plank de spin (die je hier niet kan zien)

onze kamer, met links achter naast de houten plank de spin (die je hier niet kan zien)

Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: