Dag 6: 10 maart: Vic Falls – WDH

Wakker om 6u30. Ontbijt in het hotel. Nadien liggen we aan het zwembad.

Rond 10u30 krijg ik toch het gevoel dat we iets gaan missen als we geen helicoptervlucht over de VictoriaWatervallen doen. Na overleg beslissen we dan toch maar om ‘The Flight of The Angels’ te doen. Dit is een helicoptervlucht van 12-13 minuten. We pakken vlug alles in en checken uit. Om 11u15 komt men ons al oppikken aan het hotel om naar de helipad te rijden. Er is nog een ander koppel bij van het hotel naast ons, Indiërs die in Zuid Afrika wonen, heel vriendelijke mensen die ook graag reizen.

Eerst moet iedereen gewogen worden. In de helicopter is plaats voor 5 personen incl. de piloot. Ik zit vooraan naast de piloot, en heb het beste zicht. Onder mijn voeten is allemaal glas, geeft wel een beetje een raar gevoel.

Dit is'm!

Dit is’m!

H

 

Zicht tussen mijn voeten.

Zicht tussen mijn voeten.

We stijgen op en ik maak verschillende filmpjes en super veel foto’s. Het zicht is GEWELDIG! Het is subliem, een onbeschrijflijk gevoel als je over zo’n natuurgeweld vliegt. Ik ben zo blij dat we dat toch gedaan hebben. Je ziet vanuit de lucht pas echt goed hoe groot de watervallen werkelijk zijn. We vliegen over de Zambezi en de watervallen eerst in wijzerszin en dan in tegenwijzerszin zodat iedereen een goed zicht krijgt.

Van in de verte zie je de opstijgende waterdruppels. Daar moeten we zijn!

Van in de verte zie je de opstijgende waterdruppels. Daar moeten we zijn!

de Zambezi

de Zambezi

H12

deel links vd brug is Zimbabwe, rechts is Zambia

H14

Je ziet op deze manier heel duidelijk hoe smal de kloof is.

H8

Bijna recht boven de watervallen.

H11H10H9H4 H3 H2

De watermassa is immens! We vliegen ook over de kloven in de buurt en de brug. Dit is de 2e keer dat we een helicoptervlucht doen, en 2x was het SUPER. Het is een absoluut hoogtepunt en zijn geld dubbel en dik waard! Uiteindelijk heeft onze vlucht zo’n 17 minuten geduurd.

H7

de kloven

H13

1 van de kloven

Mano die uitstapt.

Mano die uitstapt.

Rond 13u zijn we terug in het hotel. We eten daar een lekkere pizza. Om 14u30 komt de taxichauffeur die ons gebracht heeft, ons terug oppikken (hadden we op de heenrit zo afgesproken) om naar de luchthaven te gaan. Normaal zouden we om 16u55 terug naar Windhoek vliegen, met tussenlanding in Maun, Botswana, maar we stijgen al op om 16u30. In Botswana moeten we maar heel even  wac hten en uiteindelijk komen we in Windhoek 50 minuten vroeger aan dan gepland. Dat is een meevaller!

We halen dan onze huurwagen op: een zilveren Nissan X-trail. Als we vertrekken is het al donker, we moeten zo’n half uur rijden naar het hotel. Het links rijden en links schakelen blijft moeilijk. Weer zitten we een paar keer op het verkeerde baanvak. Uiteindelijk zijn we rond 20u30 aan het hotel, Pension Uhland. We gaan nog even iets eten in het centrum. We parkeren onze auto vlak aan een restaurant, maar als we aan de deur voelen, blijkt dat het juist gesloten is. Er hangen vrij veel rare figuren rond. We stappen 10 m verder en besluiten dan maar om terug naar de auto te gaan en ergens anders naartoe te rijden. Ik schat dat onze auto zo’n 30 seconden geparkeerd gestaan heeft, maar toen we terug wilden instappen, kwam een Namibiër zeggen dat we hem 2$ moesten betalen. Voor nog geen halve minuut! We voelden ons niet echt op ons gemak en hebben maar vlug betaald en zijn vertrokken. We zijn dan in een KFC terechtgekomen. Hoewel we vaak naar de VS gaan, behoort KFC niet tot onze favorieten.

We gaan binnen en laat ons zeggen dat ze een tiental menu-aanbiedingen hebben. Bij 6 van de 10 staat een bord dat ze uitverkocht zijn, en als je van de overige 4 iets wilt bestellen, blijkt dat er daar ook nog 2 van uitverkocht zijn.

Na 5 minuten eten zijn we maar terug naar het hotel gereden. In Windhoek ‘s avonds als het donker is als blanke rondlopen, is toch geen aanrader. Wij voelden er ons absoluut niet op ons gemak. Goed dat we hier maar 1 nacht zijn.

We gaan slapen om 23u. Het was vandaag een super dag. De zichten op de watervallen vanuit de helicopter vergeet ik nooit meer!

Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: