Dag 4: 8 maart: Waterberg – Victoria Falls (Zimbabwe)

Op om 6u30. Ontbijt om 7u. Om 7u45 vertrekken we naar de luchthaven van Windhoek voor de vlucht naar de Victoria Watervallen. Hier kijk ik enorm naar uit!

Nog vlug een laatste foto van de lodge en het Waterberg Plateau:

NA29

Iets voor 11u komen we aan in Windhoek. We lopen even door het centrum en eten een broodje. Dan rijden we naar de luchthaven en doen we de auto terug binnen. We nemen het vliegtuig van 14u50 naar VicFalls. Zo zeggen ze dat hier.

vliegtuig naar Zimbabwe

vliegtuig naar Zimbabwe

Er zitten slechts 15 personen in het vliegtuig en het is dan ook ‘open seating’. Om 16u05 landen we. We passeren eerst langs de douane en moeten hier 30$ p.p. neertellen om Zimbabwe binnen te mogen. Ze vragen ons of we ook naar Zambia of Botswana gaan, het eerste wel, en daarom hebben we een dubbel visum gepakt en betaald. Het heeft hier flink geregend, maar het is wel warm, zompig warm.

Een taxi voert ons naar The Kingdom at The Falls, een heel mooi hotel in typisch Afrikaanse stijl op 400 m te voet van de watervallen.

The Kingdom

The Kingdom

ZI1

The Kingdom

ZI4

The Kingdom

The Kingdom

The Kingdom

We willen nog snel even naar de watervallen gaan kijken. Maar als we daar aankomen is het 17u30 en de poorten gaan dicht om 18u. Inkom is 30$ p.p., en dat voor een half uurtje is een beetje te veel van het goede. Het zal dus voor morgen zijn! We gaan dan maar terug naar het hotel. Onderweg worden we vaak aangesproken door mensen die beeldjes van de Big  5 verkopen. We zijn niet geïnteresseerd, maar worden langs alle kanten aangeklampt.

Ook zien we vrouwen die alsof het niks is hun spullen op hun hoofd dragen.

ZI8

Op de parking van ons hotel zitten weer veel warthogs op hun knieën. Ze zijn echt schattig!

mama wrattenzwijn en klein zwijntje

mama of papa wrattenzwijn en klein zwijntje

Rond 18u gaan we eten in een TexMex restaurant in het hotel, chicken fajitas, niet echt een gerecht van hier, maar ja… Dan gaan we naar de kamer, TV kijken en slapen.

The Kingdom is een heel mooi hotel, met vijvers, hangbruggen, zwembad, rieten daken en heel veel kikkers die van zodra het donker is, hun keel ongelooflijk openzetten, niet met een typisch kikkergeluid, maar eerder een geluid zoals van een xylofoon.

ZI7

Tuin van het hotel

We gaan slapen om 21u. Morgen dan eindelijk de grote dag:  de Victoria Watervallen!!!

Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: