Dag 2: 6 maart: Windhoek – Waterberg

We zijn dus geland in WDH. Eerst door de douane, dan de bagage, duurt ongeveer 1uur. Dan naar de rental cars. Hier staat geen volk, maar desalniettemin staan we hier toch wel even voor alles in orde is. Om 8u15 kunnen we dan eindelijk vertrekken. Uurverschil met België is Namibië +1.

We hebben een Nissan met Zuid-Afrika nummerplaat. Deze is maar voor 2 dagen, nadien halen we een 4×4 op.

na

We vertrekken naar Waterberg, dat is zo’n 320 km van Windhoek. Het is even wennen, want men rijdt hier links, en onze auto is er één met versnellingen, dus je moet met je linkerhand schakelen en dat is niet zo gemakkelijk. Dikwijls staat hij dan ook in derde als hij in eerste moet staan. We rijden ook een paar keer heel efkes spook. Links rijden als je een manouvre moet doen is serieus wennen. We stoppen eerst bij een supermarkt. Hier hebben ze eigenlijk veel, we kopen pistolets en smeerkaas en veel water. Dan rijden we verder richting Waterberg.

NA1

Een mooi zicht onderweg.

Onderweg naast de baan zien we al veel dieren: bavianen, wrattenzwijnen, struisvogels… Het is zo’n 30°C. Het grootste deel van de weg is asfalt, er wordt hier wel snel gereden (120km/u op wegen met in elke richting 1 rijvak, en soms ook zonder witte lijn in het midden).

NA2

Dit omheiningske is geen enkel probleem!

warthogs of wrattenzwijntjes

warthogs of wrattenzwijntjes

De laatste dikke 20 km is een zandweg, valt goed mee, ligt vrij egaal.

Goed berijdbare zandweg

Goed berijdbare zandweg

We zien een bord met Waterberg Lodge en stoppen daar. Blijkt dat we toch nog wat verder moeten. We eten hier eerst wel iets. En we zien al weer een beetje voor ons vreemde dieren. Het zijn blijkbaar wombats.

koddige diertjes met rare geluidjes

koddige diertjes met rare geluidjes

Dan nog een stukje verder tot aan de Plateau Lodge. Die is gelegen op een stevige bergop, enkel te nemen in 1e versnelling.

De mensen zijn hier heel vriendelijk. Onze kamer is dik in orde en we hebben een schitterend weids uitzicht.

NA6

bedje met muggennet

NA7

om een verfrissende duik te nemen… en fris was het zeker!

NA8

mooi uitzicht vanuit onze kamer

Dan gaan we even het domein verkennen. We beginnen alvast aan ons eerste trail: het Andersson Trail, dit is een wandelingetje met korte bergop en bergafjes, helemaal tussen de struiken. Het begint een beetje te regenen, maar dat geeft niet, het blijft warm. Het trail heen en terug is zo’n 5 km. Veel mensen zijn hier vandaag nog niet op het pad geweest, dat zien we aan de spinnenwebben die overal over het pad hangen, met stevige joekels er nog in. Brr….!

We passeren ook nog wat koeien.

NA9 NA10

Deze stok moet ons beschermen tegen de spinnen.

Deze stok moet ons beschermen tegen de spinnen.

open range

open range

We gaan ineens ook naar de andere lodge op het domein kijken. Daar zitten weer veel bavianen. Er staat een heel hoog en breed bamboebos.

NA12

de wilderness lodge

de wilderness lodge

Om 15u30 zijn we in ons restaurant, dat bij onze lodge hoort, de waterberg plateau lodge. Je krijgt hier in de namiddag cake en koffie/thee. Nadien gaan we naar onze kamer. Er is een mini-mini zwembadje, met redelijk koud water. Maar we gaan er toch maar eens in. Koelt wel goed af!

We hebben ook al direct een huisdier. Later horen we dat dit een rock dassie is, leuke diertjes die in groep op de rotsen leven en veel lawaai maken.

een dikke rock dassie

een dikke rock dassie

Dan ons douchen en eten. Het is nu 19u30. Om 20u30 zijn we terug op de kamer. We gaan direct slapen. Van het restaurant naar onze kamer is het pikdonker, morgen moeten we de zaklamp meenemen, vandaag behelpen we ons met de GSM.

Slaapwel!

Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: