Dag 17: 21 maart: Sossusvlei

Op om 5u50. Eerst ontbijt in de Sossusvlei Lodge. Nadien gaan we in de rij staan om zo vroeg mogelijk de Sossuvlei-gate binnen te mogen. Door de warmte is het noodzakelijk om zo vroeg op te staan, want vanaf 10u kan je al niks meer doen. Zo heet is het hier!

Wachten tot de poort opengaat.

Wachten tot de poort opengaat.

Om 7u gaat de poort open. Wij stoppen eerst bij Dune 45 (= 45 km van de poort). We gaan deze 80 m hoge duin beklimmen.

SO31

Er zijn duinen die veel hoger zijn in de Sossusvlei zoals Big Daddy met zijn 380 m, daar is geen beginnen aan. Bij de beklimming van Dune 45 zijn 3 mensen voor ons, maar zij geven het al op na een klein stukje. Dat valt mee, zo staan er enkel in het begin van de beklimming voor ons voetstappen. Wij willen tot op het hoogste punt gaan. Het is redelijk vermoeiend, je zakt diep in het zand weg, de temperatuur valt nu nog mee, het is nog maar 20° C.  Als we boven komen, genieten we van het uitzicht.

SO6 SO7 SO8 SO9

De afdaling is weer geen enkel probleem, gewoon naar beneden lopen. Het voelt een beetje als zweven, zo vlot gaat dat.

SO11

Dan rijden we verder tot waar je met een gewone auto mag/kan.

SO26

We doen daar eerst de 4 km lange wandeling heen en terug naar Hidden Vlei. Dat is een pan-vlakte waarin oude, versteende bomen staan.

SO15

op weg naar Hidden Vlei

SO19

Sterke beestjes die hier leven!

SO20

Hidden Vlei

SO22

Versteende boom in Hidden Vlei

SO23

allerlei voetsporen van kleine critters

SO16 SO17 SO18 SO21 SO24 SO25

Als we terug aan de auto komen, kunnen we direct mee met de jeep naar de Sossusvlei en Deadvlei.

SO50

Dat is een ritje van 5 km door heel mul zand.

SO27

Eerst gaan we naar Deadvlei, dit is heen en terug 1,5 km. De temperatuur begint nu flink te stijgen. Deadvlei is een bijna witte pan met versteende bomen die zo’n 500-600 jaar oud zijn. Dit is een heel vreemd zicht, maar de moeite van de wandeling.

SO44

bodem van Dead Vlei

SO48

Dead Vlei volledig omgeven door de rode duinen

SO45

een vreemd zicht

SO46 SO47

Het wordt ten stelligste afgeraden om op blote voeten te wandelen. Het zand wordt hier ontzettend heet. Toch zijn er altijd mensen die dat moeten proberen. Ijdele poging, die persoon heeft dan ook niks gezien van het mooie landschap van Deadvlei.

Als we een klein stukje verder rijden, heb je de Sossusvlei zelf, dit betekent ‘pan die water vergaart’. Hier staat inderdaad soms water in tijdens het regenseizoen, nu niet, want ondanks dat het nu regenseizoen is, hebben ze hier dit jaar nog maar weinig regen gezien. Er is door het ‘regenseizoen’ ook nergens veel volk. Vorige jaren hebben mensen massaal hun reisschema moeten omgooien omdat wegen weggespoeld waren en veel plaatsen niet bereikbaar waren. Hierdoor werd door reisbureaus aangeraden om niet in het regenseizoen naar Namibië te reizen. Wij hebben dat toch gedaan en hebben overal schitterend weer gehad! We hebben alles kunnen doen wat we gepland hadden, wel waren we op veel plaatsen zo goed als alleen.

SO33

Sossusvlei

SO29

Sossusvlei

 

Dan rijden we terug het park uit. Het is ondertussen weer 40° C, en het enige wat je nu nog kan doen, is aan het zwembad liggen. Wat we dan ook doen.

Om 19u30 genieten we weer van het waanzinnig lekkere eten van de Sossusvlei Lodge. Om 21u zijn we terug in onze tent. We zitten nog even op het terras en gaan slapen om 22u.

Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: