Dag 13: 17 maart: Swakopmund

Wakker om 7u. Eerst naar de supermarkt, ze hebben van alles, ook veel verse producten. Om 8u kunnen we dan ontbijten in de B&B.

Dan rijden we naar de duinen tussen Swakopmund en Walvisbaai. Ze zijn tamelijk indrukwekkend, de hoogste is 140 m. Je rijdt hier kilometers aan een stuk naast.

SW14 SW17

We besluiten om te stoppen en erop te kruipen. We parkeren onze auto naast de weg, en willen hem met de snuit terug klaar zetten om te vertrekken, en dan gebeurt het… We rijden ons vast in het los zand. We geven nog wat gas, maar tevergeefs, we geraken nu nog dieper vast. Er zit niks anders op dan de wielen vrij te graven, met onze blote handen. De onderkant van de auto ligt echt op het zand. Het uitgraven is een zware karwei, we proberen nog maar eens om los te geraken, maar niks.

SW15

Dan stopt een Zuidafrikaanse wielertoerist en zegt dat we een plank onder de wielen moeten steken. Oké, maar die hebben we natuurlijk niet. Dan stopt een jonge kerel met een jeep. Hij helpt ons graven en probeert de auto nogmaals los te rijden. Lukt niet! Hij zegt dat onze auto geen 4×4 is, maar een tweewielaandrijving. Kan best, wij kennen er niks van. We hebben hem wel als 4×4 gehuurd en dachten dus dat het wel kon om zo heel eventjes (gewoon om te draaien) door het zand te rijden. Niet dus! We graven nog wat verder en er duikt nog meer hulp op. Vrienden van onze man met de echte 4×4. Iedereen graaft nu, ze laten lucht uit onze banden en de kerel probeert nogmaals. Deze keer lukt het wel. Onze auto is terug vrij!

SW18

Deze mensen hebben onze auto bevrijd.

We bedanken de mensen uitgebreid en beginnen aan voor wat we gekomen waren: de duinen beklimmen. Pfff… is toch weer zwaar. Als we boven komen, is het uitzicht wel de moeite: zo ver je kan zien duinen, duinen, duinen. Zo moet de Sahara eruit zien. We blijven hier even zitten om van het zicht te genieten en een beetje uit te rusten.

SW19

Even rusten als we boven zijn!

SW21

SW22 SW23 SW20

SW24

Dan komt het gemakkelijke deel: naar beneden lopen, dit duurt maar een paar seconden.

Gaat heel gemakkelijk!

Gaat heel gemakkelijk!

Rond 10u30 zijn we dan terug in Swakopmund. We wandelen een heel eind langs het strand. Alles ziet er wat verlaten uit, hoewel dit in Namibië een vakantieplaats is, maar het is laagseizoen. Het is slechts 18°C. Dat is een heel groot verschil t.o.v. Etosha. We eten op de dijk.

Ziet er lekker uit he!

Ziet er lekker uit he!

Na de middag wordt het weer iets beter, we besluiten om eens naar Walvisbaai te rijden. Dat is 30 km ten zuiden van Swakopmund, maar als we daar aankomen, is er echter weinig te zien. We stappen zelfs niet uit en rijden al vlug terug naar Swakopmund. We wandelen dan nog maar wat verder. Om 17u30 zijn we terug op de kamer. Onderweg mijn t-shirt kwijtgespeeld, weet niet hoe of waar. Alles afgezocht maar niks gevonden.

‘s Avonds gaan we eten in The Tug, een boot die omgebouwd is tot restaurant. Het eten was lekker. Slapen om 22u.

Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: