Dag 12: 16 maart: Etosha west – Swakopmund

Wakker om 6u. Laatste keer hier ontbijt. We worden met het golfkarretje aan onze auto afgezet. Om 7u15 vertrekken we naar Swakopmund, dit is een stad aan de zee. Als afscheid van Etosha zien we nog wat zebra’s, 2 giraffen, en een neushoorn die in looppas de weg oversteekt.

We hebben een lange rit voor de boeg. We passeren dorpjes die eigenlijk alleen maar een kruispunt zijn. Langs de weg staan af en toe golfplaten huisjes.

sw

 

Vrouwen met ontblote borsten en in traditionele kleren komen aangelopen als we naderen. Zij proberen toeristen een foto te laten nemen in ruil voor wat geld. Langs de weg zien we kuddes van ongeveer 50 geitjes die helemaal alleen op weg zijn.

De weg die we volgen is trouwens een zand/grindweg van 350 km. We laten dan ook een stevige stofwolk achter ons. Als er een tegenligger passeert, wat niet vaak gebeurt, zie je even niks door al het stof. We rijden echt in de middle of nowhere.

Rond 13u15 komen we aan in Henties Bay. We besluiten om eerst naar Cape Cross te rijden. Daar woont een permanente zeehondenkolonie  van tussen de 80.000 à 100.000 zeehonden. Ze maken wel wat lawaai en laten een indringende geur achter. Je kan heel dichtbij komen, ze doen onverstoorbaar verder met slapen, lawaai maken, zichzelf krabben, zwemmen.

sw1 SW2 SW3 SW4 SW5 SW6

Van Henties Bay is het nog 70 km naar Swakopmund. Het weer is hier veel minder, zo’n 17-18°C en bewolkt. Swakopmund is een stadje aan de Atlantische kust waar nog een groot aantal historische gebouwen staan. Er is een pier, een strand om te zonnen, een kleine promenade, hoge duinen…

SW8 SW9 SW10 SW11 SW12

SW13 SW34

We wandelen hier wat rond en eten fritten met pepersaus en spaghetti en pizza. Swakopmund doet erg Duits aan. Je kan er de typische Duitse gerechten zoals bratwurst en schnitzel eten. Tegen donker gaan we naar de kamer. Slapen om 22u.

Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: