Dag 10: 14 maart: Etosha NP Halali (oost) – Dolomite Camp (West)

Op om 6u30. Ontbijt in hotel. Vandaag rijden we naar het westelijk deel van Etosha, dat is zo’n 250 km rijden, allemaal onverhard natuurlijk. De meeste drinkplaatsen in het oostelijk deel hebben we bezocht, al dan niet met succes. Vandaag doen we de drinkplaatsen voorbij Okaukuejo aan.

We rijden door een gebied wat ze hier het ‘Sprokieswoud’ noemen. Hier groeien bomen in vreemde richtingen, omdat ze als jonge boom constant aangevreten zijn door olifanten en giraffen.

eti1

Een beetje verder is een toilet. Dit toilet is omgeven door een groot ijzeren hek en omheining, je opent de poort, rijdt binnen en sluit de poort weer achter je. Zo ben je veilig voor wilde dieren.

eti2

Op sommige plaatsen in Etosha zijn de wegen heel goed, op sommige plaatsen zijn er serieuze putten. Je moet dus altijd oplettend zijn. Hoewel het regenseizoen is, staat er bijna nergens water. Het heeft dan ook dit jaar amper geregend. Vandaag zien we weer veel dieren. Iets voorbij het Sprokieswoud is een recent geopend deel van Etosha. Hier mogen alleen safaritours komen of mensen met een reservatie voor het Dolomite Camp. En dat laatste hebben wij. In dit deel van Etosha zie je dus nog veel minder auto’s (en je zag er daarvoor al bijna geen). We zijn hier bijna alleen. Je merkt dat ook aan de dieren. In de buurt van Halali waren dieren niet zo bang van auto’s. In het westelijk deel lijkt het alsof veel dieren nog nooit een auto gezien hebben. Sommigen gaan lopen of anders houden ze ons toch constant in de gaten.

Rond 15u komen we aan in Dolomite Camp. We zetten onze auto op de parking, en dan komt er iemand ons halen met een golfkarretje. De cabins liggen op een heuvel, steil bergop, en de paadjes zijn veel te smal voor auto’s, maar dus juist gepast voor golfkarretjes.

onze kamer

onze kamer

ET42 ET45

Bij het inchecken krijgen we een glaasje ‘grapetiser’, dat is druivensap met bruis en moeten we een blad tekenen waarmee we alle aansprakelijkheid van de lodge afhalen voor wat betreft ongevallen met wilde dieren. Dolomite is namelijk de enige lodge in Etosha die niet omheind is, en waar, als ze zouden willen, de dieren kunnen binnenlopen. Overdag mag  je hier alleen rondlopen, maar van zodra het donker wordt, moet je altijd met een golfkarretje van/naar het restaurant/kamer gebracht worden. We gaan nu eerst wat aan het zwembad liggen. Je hebt van hier een prachtig eindeloos uitzicht over de savanne.

ET54

Om 18u30 begint het dinner, maar we gaan eerst naar de kamer douchen. Onze kamer is een cabin die eigenlijk een luxueuze tent is. Alles kan opengeritst worden, maar toch blijft er een beschermingsgaas. Er is ook een terras met een ongelooflijk uitzicht. Wel 1 nadeel… de zon staat hier vanaf 11u in de voormiddag pal op en het is in de cabin dan ook zeker 45°C schat ik. Dat wordt wat om te slapen! Er is nog een ander probleempje. Er zit een hagedis met een oranjegele kop van zo’n 25 cm in onze kamer, en doe moet buiten, anders slaap ik niet. Na zo’n half uur en het bed te verschuiven, hebben we ze eindelijk buiten gekregen. Het voelt hier nu na de jacht op de hagedis nog warmer.

gelijkaardige hagedis als bij ons binnen

gelijkaardige hagedis als bij ons binnen

Het dinner wordt ook geserveerd in een luxe tent. Er hangen wel ventilators maar toch is het er warm. Buiten is het nog steeds heet!

ET46

Hier wordt het eten geserveerd.

zonsondergang

zonsondergang

Rond 19u30 zijn we terug op de kamer. We gaan op het terras zitten, het is bijna helemaal donker. Onze grote schuifdeuren staan open om een beetje te verluchten. Plots vliegt er een vleermuis binnen. Al een geluk dat dat beestje van zichzelf snel terug buiten vliegt. Als we dat ook nog hadden moeten vangen. We houden nu toch maar wijselijk de schuifdeuren toe. Om 21u30 gaan we slapen. Ik slaap met natte zakdoeken op mijn lichaam, het is dus nog steeds ongelooflijk warm en eigenlijk bijna niet te doen in onze tent.

Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: