Dag 49: 10/08: Zion NP

Op om 6u. Om 6.45u moeten we aan Zion Adventure Company zijn. We hebben daar vervoer geregeld om ons naar Lava Point te brengen. We doen vandaag het West Rim Trail, een wandeling van 24 km, en een afdaling van 1004 m. Eindpunt van het trail is The Grotto trailhead in Zion Canyon.

In de auto die ons brengt, zitten nog 2 jonge kerels, zij doen ook het West Rim Trail, maar kamperen 1 nacht, en nog iemand die The Subway gaat doen. Hij heeft een helm en een hoop touw bij. The Subway is een ondergrondse canyon met een aantal technische stukken zoals rappellen (afdalen langs een steile rotswand met touwen)

Het is 1 u rijden tot Lava Point. We beginnen te hiken om 8.08u. Het eerste stuk stelt niet zo veel voor. Je wandelt hier door een groen stuk, dat eender waar kan zijn, en het pad is vrijwel plat.

x X2

Het is bijna 6.5 km tot aan de splitsing met Potato Hollow. Hier is een mogelijkheid om te kamperen als je de West rim in 2 dagen doet. Even ervoor krijgen we al een eerste uitzicht:

x1

We lopen langs een mooi berkenbos, dat verwachtten we hier niet in Zion.

X3 X4

X19

X5

Dan komt een eerste stevige klim die ons naar de rand van een canyon brengt. Ik zeg een canyon, maar eigenlijk zijn dit verschillende canyons. Van hier hebben we dan ook een schitterend uitzicht!

X6

We staan hoog boven de rotsen. Dit is een stuk van Zion dat weinig mensen kennen, denk ik. Wij kenden het in elk geval niet tot we foto’s op internet zagen. We lopen nu een hele tijd langs de rand met indrukwekkende zichten.

X8 X9 X10 X11 X12 X13 X14 X16 X17 X18

Dan komen we aan een splitsing met Telephone Canyon, maar wij volgen het West rim trail. Het trail draait dan weg van de canyons en we krijgen dan een spectaculair zicht op weer een andere canyon.

X20 X22 X23 X24 X25 X26

Dan begint stilaan de afdaling. De rotswanden zijn op sommige plaatsen loodrecht naar beneden en het pad is vrij smal. Hier wil je niet struikelen.

X29

X27 X28 X32 X33 X31

We komen nu tussen de hoge rotsen. Heel indrukwekkend!

X34 X35 X37 X39

Dan volgt er nog een pittige klim (we hebben er nu zo’n 17 km opzitten) en de zon brandt. Het is zo’n 37°C. De eerste uren liepen we deels in de schaduw door de bewolking, en door de hoogte was het nog niet zo warm. Nu is het wel stevig warm!

X40 X41 X42

De klim is net voor Angel’s Landing. Of je nu links, rechts, voor of achter je kijkt, overal is de omgeving WAUW! Angel’s Landing gaan we er toch maar niet bijpakken nu. Angel’s Landing is een letterlijk ‘bangelijke’ beklimming naar een spectaculair uitkijkpunt. Eigenlijk is dat hetzelfde uitkijkpunt als van Observation Point, alleen is Angel’s Landing 200 m lager. Deze hike doe je dus eigenlijk meer voor de ervaring van de wandeling zelf, je loopt op een smal pad, eigenlijk een richel van zo’n 90 cm breed, met links en rechts afgronden van verschillende 100en meters diep. Geen goed idee om dit na bijna 20km gewandeld te hebben er als extraatje bij te doen. Er is wel veel volk op, het is aanschuiven aan de kettingen. Raar dat zoveel mensen er op dit uur van de dag aan bezig zijn (het is 14u en op het heetst van de dag). Ik zou hier toch veel vroeger aan beginnen.

Angel’s Landing in het midden van de foto:

X43 X44

Na Angel’s Landing heb je Walter’s Wiggles, korte zeer zware switchbacks (zigzags). Stom van mij, ik dacht ze van dichtbij te fotograferen, maar dan zie je de zigzags niet. En ik had een zicht van verder af, maar dat heb ik laten passeren… en om nu helemaal terug te gaan…

Wij doen Walters Wiggles dus bergaf, en dat gaat natuurlijk goed. Veel mensen die ze bergop doen, zien toch wat af. Ik hoor hen zwaar hijgen en puffen. Dan gaan we door Refrigerator Canyon. De naam zegt het al (koelkast canyon), hier is het veel frisser, we lopen dan ook in de schaduw.

Refrigerator Canyon:

X45

Als je Refrigerator Canyon uitkomt, zijn er terug switchbacks die je al snel naar de begane grond brengen.

X46 X47

Om 15.03u zit onze wandeling erop! En wat voor één! Schitterend! We hebben 6.55u gestapt! Aangegeven tijd was tussen de 7 en 10u.

We nemen nu de shuttle naar de Zion Lodge en eten een frisco (het soft ijs was op, gisteren ook al). Dan verder met de shuttle naar het visitor center. Daar wandelen we te voet het park uit! Vreemd! We hebben nog nooit te voet een nationaal park verlaten. Dan nemen we de shuttle naar Springdale. We gaan douchen en direct eten en nadien in het zwembad. Nu voelen we pas echt de warmte.

’s Avonds kijken we nog wat tv en gaan slapen om 22.30u. Morgen naar Vegas!!!

Dit was onze laatste wandeling! De West rim trail was een waardige afsluiter voor deze spectaculaire wandelreis! We hebben in heel veel indrukwekkende natuurgebieden rondgelopen, maar de rode rotsen zijn toch speciaal. De national parks zijn fantastisch en de rode rots parken nog fantastischer!

Categorieën: Reisverslagen | 9 reacties

Berichtnavigatie

9 gedachten over “Dag 49: 10/08: Zion NP

 1. Reny (AA forum)

  Weer een geweldige wandeling met prachtige foto’s.
  Ik vind het knap wat jullie kunnen en ben stiekem ook wel een beetje jaloers dat ik dat niet kan.

  Mooi verslag !

  • Hallo Reny,

   Bedankt voor je reactie. Wij ‘trainen’ het ganse jaar door om op reis stevige wandelingen te kunnen doen. Met trainen bedoel ik dan: hardlopen, fitnessen, en veel wandelen. Wij hebben al vaak ondervonden dat je veel meer van een wandeling kan genieten als je fysiek in goede vorm bent. Anders is het te veel hijgen en puffen…

   Groetjes,
   Chari

 2. Wauw! Wat een afsluiter, prachtige foto’s! Jammer dat de wandeling zo lang en met steile klim is, ik zou hem graag willen doen, ook een beetje jaloers, ook ik zou het niet redden!

  • Hallo kuipertjeusa,
   Bedankt voor je reactie. Mits een goede voorbereiding en wat doorzettingsvermogen kan je veel hoor. De klim is wel steil, maar veel minder lang dan bvb. de klim naar Observation Point. De wandeling zelf is natuurlijk veeeeeeeel langer. En de hitte maakt het ook zwaar.

   Groetjes,
   Chari

   • Misschien een idee om de wandeling op het forum bij de wandelingen te plaatsen, ik vond het echt een super mooie wandeling zoals ik de foto’s zag, jullie zullen wel een volle rugzak mee hebben gehad, je moet toch heel veel drinken en eten natuurlijk bij zo’n lange hike, ik ben ook benieuwd of er veel en lange steigingen in de trail zitten omdat hij als voornamelijk downhill staat aangegeven?
    Heel leuk om jullie blog weer te lezen, ben benieuwd of jullie wat relax dagjes in LV hebben gehad, ik ben al aan het trainen maar ben wel wat jaartjes ouder dan jullie en dat voel je ook 😉

 3. Franziska

  Wat een geweldig uitzicht van die West Rim Trail zeg! Ik vrees echter, dat hij voor ons net even iets te lang is. Wij hebben in 2000 wel Angels Landing beklommen en dat is een prachtige hike. Maar die richel en kettingen kort voor het einde zijn inderdaad nogal eng, zeker als je de wandeling zoals wij in november doet en het op sommige plekken ook nog glad is.Aan de andere kant hadden wij geen enkele last van hitte, hoefden wij geen liters water mee te zeulen en was het veel rustiger op de trail.

  • Hallo Franziska,
   Bedankt weer voor je reactie. Angels Landing zullen wij ooit nog wel eens doen. Om dat er deze keer bij te doen, werd het te veel, en dat is toch wel een wandeling waar je je gedachten moet bijhouden. Angels Landing in november lijkt mij nog extra gevaarlijk door de mogelijke gladheid. Als wij hem ooit doen, zal dat vermoedelijk in de zomer of zo zijn.

   Groetjes,
   Chari

 4. Reinhold Vink

  Hallo,
  wij willen deze trail in september lopen, maar heb wat vragen;
  – In welke maand was jullie hike?
  – Hoeveel water hadden jullie pp bij je?
  – Moesten jullie een permit hebben?

  groet,
  Reinhold

  • Hallo Reinhold,
   We deden die hike op 10 augustus. We hadden geen permit nodig. Hoeveel drinken we juist bij hadden, weet ik niet meer precies, maar gezien de afstand zal dat voor 2 personen toch een 14 liter geweest zijn. Is een echte aanrader hoor! Zorg wel dat je een goede conditie hebt, hoewel de trail grotendeels bergaf is, is het een zware hike met veel blootstelling aan de zon. Veel plezier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: