Dag 47: 8/08: Bryce Canyon NP

Op om 7u. We rijden van Panguitch naar Bryce.

Q18

Vandaag wordt weer een zware hike dag. Eerst doen we de Fairyland Loop. Dit is een wandeling van 12.9 km met een hoogteverschil van 704 m, dus redelijk klimmen. We beginnen om 8.30u. Dit is een hele mooie wandeling en door zijn lengte komt hier niet veel volk. Je krijgt hier o.a een mooi zicht op de Tower Bridge.

q q1 Q2 Q3 Q12 Q4 Q5 Q6

Eerst daal je af van Fairyland point in de Fairyland Canyon, dan volgt een op en neer gaan naar de Tower Bridge, en vanaf dan bijna een constante klim van 3 km naar de rim (de rand van de canyon).

Tower bridge:

Q8

 

Hier beginnen we aan de klim:

 

Q9

Dan moet je nog 4 km van het rimtrail doen om terug aan het begin van de hike te komen. In dat rim trail zitten ook steile stukken, en schitterende zichten. Uiteindelijk hebben we 3.15u gestapt, een mooie tijd.

Q10

Zichten langs het rim trail:

Q11 Q12 Q13

Je ziet het weggetje duidelijk lopen:

Q14 Q15

Sunrise Point:

Q17

Terug aan onze auto hebben we honger. We eten in de snackbar van Ruby’s Inn.

Dan staat de Peekaboo Loop op het programma, ook een heel mooie wandeling van 8.8 km. Als we aan het trailhead komen, zien we dat het pad afgesloten is, wegens rockfall. Jammer! Ergens op het trail is dus een stuk waar rotsen naar beneden gekomen zijn, en dat maakt het te gevaarlijk om te wandelen.

Q19

We rijden dan naar het einde van de scenic drive en doen de uitkijkpunten. Dit neemt toch wel wat tijd in beslag. Er zijn 2 voordelen aan vanachter in het park beginnen:

1. je rijdt aan de juiste kant van de weg om gemakkelijk te parkeren.

2. de viewpoints worden mooier en mooier naarmate je vordert, zo heb je de mooiste uitzichten op het laatste, als je ze in de andere richting doet, dus gewoon van voor naar achter, ben je van de achterste viewpoints niet meer onder de indruk.

De mooiste viewpoints zijn: Rainbow Point, Natural Bridge, Bryce Point, Inspiration Point, Sunset en Sunrise Point, Fairyland Point.

Bryce Point:

BP4 BP1 BP2

 

Natural Bridge:

BP5

 

Sunrise point:

SUNRISE SUNRISE2 SUNRISE1

Nadien gaan we nog eens kijken in het visitor center. We kopen weer een magneet, een kalender en belangrijk: een nieuwe wegenatlas. Die van ons is rot versleten, hoewel het één is van 2012.

Altijd veel dieren in het park dus opletten met de auto!

Een pronghorn:

BP6

Weer een hertje:

SUNRISE3

Vandaag is het super weer geweest in Bryce, 25°C en helder.

’s Avonds eten we buffet in de Ruby’s Inn. Lekker!

Om 19u gaan we naar de rodeo. Dat is weer leuk. De rodeo in Bryce is minder professioneel dan die van Cody, maar het is toch altijd leuk amusement.

Q20 Q21

Om 20.15u is de rodeo gedaan. We kijken nog wat tv en laten onze voetjes rusten, want morgen en vooral overmorgen staan er nog 2 zware hikes op het programma.

Slapen om 22.30u.

Categorieën: Reisverslagen | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: