Dag 46: 7/08: Moab –> Panguitch

Op om 6.45u. Ontbijt van de supermarkt.

Dan rijden we naar Goblin Valley SP. Dit park staat al lang op de planning maar is er altijd al overgeschoten. Het is niet groot, maar wel eens leuk om te zien en tussen te wandelen. De rotsen lijken op kleine ventjes of op een smurfendorp.

a a1

ET of Wall-E?

a2 a3 a5 a6 a9

Je mag hier overal tussen lopen, je hoeft niet op de padjes te blijven. Het weer is niet fantastisch, wel warm, maar de lucht is donker en er dreigt regen. We lopen hier een uurtje rond.

De bedoeling was om dan de Little Wild Horse Canyon te bezoeken, maar met dat dreigende weer, denken we dat dat misschien niet zo verstandig is. We laten Little Wild Horse dus voor wat het is en rijden ineens door naar Bryce Canyon NP.

Normaal gingen we morgen pas in Bryce aankomen, nu zijn we dus 1 dag eerder. We proberen Bryce View Lodge te verlengen, maar alles volzet. Uiteindelijk komen we dan in Panguitch terecht, op minder dan 30 min. van het park.

We kunnen direct inchecken als we daar aankomen en rijden dan direct naar het park.

Omdat het al bijna 16u. is, doen we de Queens Garden/Navajo loop , 4.8 km. In het parkkrantje wordt deze hike omschreven als “voted best 3 mile hike in the world” (verkozen tot beste 3 mijl= 4.8 km wandeling ter wereld). Wij zijn het daarmee eens. Het is al de 4e keer dat we deze wandeling doen en de zichten zijn echt de moeite.

Sunrise point: met ‘the sinking ship’

a11 a12 a13 a14 a15

Het is wel de eerste keer dat we beginnen aan Sunrise Point. Je eindigt dan aan Sunset Point, met de klim van Wall Street naar boven.

Wall Street en de switchbacks:

a16 a17 a18 a19

Het lijkt deze keer minder steil dan anders, hoewel het in deze richting iets steiler is. Maar de switchbacks (zigzags) naar de rim zijn verlegd, komt door de voorbije instortingen in de omgeving van Wall Street, denken we.

Die switchbacks zijn nu veel korter dan vroeger, en voelen gemakkelijker aan. Als je boven komt, moet je nog een stuk van het rim trail doen om terug aan het beginpunt te komen. Duur van de hike: 1.5 u. Hoogteverschil: 158 m.

Sunset point:

a23

Dan rijden we naar Inspiration Point. Dit is een uitkijkpunt dat uit 2 delen bestaat: Upper en Lower. Hoewel we hier al dikwijls gestaan hebben, zijn we nog steeds onder de indruk.

a24

’s Avonds eten we buffet in Ruby’s Inn.

Nadien rijden we naar Panguitch en kijken tv, slapen om 22.30u.

Categorieën: Reisverslagen | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: