Dag 42: 3/08: Vernal –> Green River

Op om 7.15u. Normaal staan vandaag Goblin Valley SP en The Little Wild Horse Canyon op het programma, maar onderweg beslissen we dat we die 2 beter kunnen doen over een paar dagen als we naar Salina rijden.

Dus wordt het vandaag Arches NP.  Rond 12.30u komen we in het park aan, we gaan eerst even naar het visitor center, en dan rijden we de scenic route in het park helemaal af tot vanachter.

Daar is het begin van Devils Garden en dat is onze eerste hike hier. Dit is een combinatiehike van 11.5 km inclusief alle zijwegen. We maken er een rondje van door via de primitive loop terug te keren. Sommige stukken zijn stevig bergop, en je moet hier en daar over de rotsen kruipen en niet bang zijn van afgronden. Vooral het stuk langs de primitive loop is moeilijker. Op deze geweldige hike zie je 7 natuurlijke rotsbogen en andere geweldige rotsformaties.

De volgorde die wij deden:

1.Landscape arch: dit is 1 van de grootste bogen ter wereld. In ’91 stonden hikers hier van het zicht te genieten, toen ze plots een enorm geluid hoorden. Ze dachten dat het donderde, maar er stortte een deel van de boog naar beneden, hierdoor werd de boogopening nog groter.

µ2 µ3

Een mooi stuk en plezant om te wandelen: de fins: grote rotsbruggen:

µ4 µ5

2.Navajo Arch (moeilijk te fotograferen omdat een groepje Fransen maar niet opzij wilden gaan)

µ6

3.Partition Arch: heel mooi met een heel mooi uitzicht

µ7 µ8

 

Weer een fin of richel:

 

µ9

4.Double o Arch: ook heel mooi, niet te verwarren met double arch,

µ10

5.Dark Angel: dit is geen boog, maar een soort monoliet.

Links op de foto staat dark angel:

µ11

Zo komt hij meer tot zijn recht, heeft wat weg van een cobra:

µ12

6.Private Arch: de zijweg hier naartoe is langer dan we dachten:

µ14 µ15

We gaan terug via primitive trail. Dit is een zwaar pad met soms gevaarlijke afdalingen, sommige stukken alleen te doen op de poep. Het is keiheet, 36°C, we hebben 5.5 l water en Gatorade bij. Dit blijkt maar net genoeg te zijn.

Als we bijna terug aan het begin van het pad zijn, is er nog een laatste afsplitsing: hier staan nog 2 bogen:

7.Pine Tree Arch

µ18

8.Tunnel Arch: de holte heeft de vorm van een tunnel

µ19

De Devils Garden-wandeling is eigenlijk een must voor wie graag wandelt. Je hoeft primitive trail niet te doen, je kan ook langs dezelfde weg teruggaan, maar zo zie je een stuk van het park waar je anders niet komt, hou wel rekening met een aantal beklimmingen en afdalingen en stappen door mul zand. Ook de hitte maakt het zwaar.

Aan het begin van de wandeling stond er zeker 50 man op het pad, op weg naar boog 1 kwamen we zo’n 30 personen tegen, op weg naar 2 en 3 was dat nog amper 10 man, bij 4 nog slechts 3 andere mensen, bij 5 en 6 niemand meer. Aan nr.7 en 8 is weer meer volk, is natuurlijk dichter bij het begin van het trail.

Dat ondervinden wij dikwijls tijdens hikes, op een wandeling langer dan 5 km kom je vaak geen kat meer tegen, zelfs in drukke national parks niet.

Uiteindelijk zijn we na 4.10u en veel foto’s later, terug aan onze auto. We hebben honger en rijden naar Green River (alles in Moab was volzet). We eten in een truckstop, verrassend lekker, en kijken nadien nog wat tv. Slapen om 23u. Vanaf morgen slapen we 3 nachten in Moab.

Categorieën: Reisverslagen | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: