Dag 41: 2/08: Vernal (Dinosaur NM)

Op om 6.30u. Vandaag staat (op het laatste moment beslist) een hele dag Dinosaur NM op het programma. We beginnen met het Colorado-deel. Daar zijn de mooiste zichten.

ù

We doen een lange hike van 15 km naar een spectaculair uitkijkpunt over de Green River, Ruple Point. Onderweg kunnen we ook al van mooie zichten genieten, maar het eindpunt is toch nog iets meer…

De hike is gematigd zwaar, door de lengte, niet door het hoogteverschil want dat valt goed mee. Af en toe is er een kleine helling. Er loopt maar 1 pad dus dat is gemakkelijk te volgen, behalve het laatste stuk waar je het pad niet meer zo goed ziet. Het uitzicht op het einde is fenomenaal. Temperatuur is zo’n 25°C, ideaal wandelweer dus. We zijn vroeg vertrokken aan deze hike, dat is toch wel belangrijk. Vanaf nu wandelen we ook met een hoed ipv een pet, beschermt veel beter tegen de zon.

ù1 ù2 ù3 ù4 ù5 ù6 ù8

Zwaar ingezoomd op de rafters beneden. De stroomversnellingen lijken goed mee te vallen, maar er zijn een paar klinkende namen als SOB rapids (son of a bitch) dus ik vrees er toch voor.

ù9 ù10 ù11 ù12

Tijdens deze wandeling zien we een diertje dat we nog nooit eerder zagen:

ù14

Wat het is, weten we eigenlijk niet. Toen we in Australië waren, zaten daar thorny devils (wij hebben er toen geen gezien), een soort hagedis. Deze lijkt er heel erg op. Hij was zo groot als een handpalm. Op diezelfde wandeling hebben we er nog een tiental gezien, ook kleintjes van 2 cm. Die zag je alleen als ze bewogen.

We doen 4.5 u over de hike. Gedurende de ganse tijd zijn we geen mens tegen gekomen.

Het is ondertussen wel stevig opgewarmd, het is nu zeker 30°C. Lang leve onze hoeden!

Dan stoppen we aan een aantal uitkijkpunten. Vooral Irons Springs Bench Overlook is heel mooi.

ù16 ù18 ù19

De volgende wandeling is aan het einde van de Harper’s Corner Road, dat is de scenic road door Dinosaur. Deze wandeling is veel korter: 3.2 km en weinig hoogteverschil. Maar wat een zichten!  Op het einde van de wandeling sta je op een punt waar je 2 waanzinnig mooie uitkijken hebt. Aan de ene kant heb je de Green River die in de diepte stroomt, aan de andere kant ook de Green River die grote kronkels in de rotsen heeft uitgesleten. Moeilijk te zeggen welk zicht het mooiste is. Dinosaur NM is een zwaar onderschat park!

ù24 ù23 ù26

Er zijn beneden veel 4×4 roads, die lopen tussen de spectaculaire rotswanden. Jammer genoeg is dat niet aan ons besteed. We zijn veel te bang dat we ergens vast komen te zitten.

ù21

Gedurende de ganse dag zijn we geen 10 mensen tegengekomen, niet te voet en niet met de auto. We hadden dit park dan ook helemaal voor ons alleen. Rond 16u hebben we dit deel van het park gezien (de ingang ligt op Colorado grondgebied, de wandelingen en bijhorende zichten liggen terug in Utah, je steekt dus in het park terug de grens over).

Dan rijden we terug naar de Utah ingang. Daar doen we op het einde van de scenic route 2 korte wandelingetjes: hogback trail 2.5 km en boxcanyon 800m.

ù28 ù30 ù29

Het is ondertussen 18u en we scheuren van de honger. We hebben vandaag alleen maar rozijnenbrood en cake gegeten. We gaan douchen en eten in de Golden Corral, buffet. Dan nog even langs de Walmart (onze voorraad water en Gatorade en trailmix en zo terug aanvullen) en nadien tv kijken. Slapen om 22.30u

Categorieën: Reisverslagen | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: