Dag 39: 31/07: Custer –> Cody

Op om 5u30. Ontbijt in hotel. Voor 6.30u zijn we al op weg naar Cody, Wyoming. Dit wordt een lange rijdag. Onderweg doen we een snelle stop in Shell, voor de Shell Canyon en Shell Falls. Het water van de Shell Falls stroomt flink: op 1 seconde komt er evenveel water naar beneden gedonderd als 1200 x het wc spoelen, of 48 baden laten vollopen.

c3 c2 c1

Er zitten colibrietjes. Dat zijn toch heel mooie vogeltjes!

c

Dan rijden we door een stuk van de Bighorn Canyon, heel indrukwekkend. Zeker voor Wyoming, zo’n canyon hadden we hier toch niet echt verwacht, wij associëren Wyoming meer met bossen.

Uiteindelijk komen we om 13.15 aan in Cody en om 13.30u beginnen we aan de scenic drive van Chief Joseph Highway en Beartooth Highway. Deze 2 wegen behoren tot de mooiste van de VS. Er zijn veel verschillende viewpoints, de één al mooier dan de ander. Er zijn ook een aantal hikes die hier beginnen, maar daar hebben we jammer genoeg geen tijd voor.

Een paar zichten van op de Chief Joseph hwy:

c4 c5 c6

Een chipmunk van normale grootte en een uit de kluiten gewassen exemplaar:

c8

Vanop een brug heb je dit zicht naar beneden:

c9 c10 c11 c12 c13

Wij doen de route in wijzerszin en we hebben geluk want we laten de regen altijd net achter ons. We beginnen dus met de Chief Joseph Highway en dan de Beartooth tot in Red Lodge en dan terug naar Cody.

Langs de Beartooth:

c14

Vanop deze uitkijktoren heb je een prachtig zicht:

c18

Even het bezoekersboek tekenen:

c15 c16 c19 c21 c20 c22 c23

In Red Lodge eten we snel een broodje bij de Subway als avondeten, want we willen om 20u naar de rodeo in Cody. We moeten ons erg haasten, uiteindelijk komen we om 19.50u aan de rodeo aan.

c25

Aan de ingang staat Hollywood, dit is een (levende) stier waar je mag opzitten (wegens betaling) als je durft. Dat laten we maar aan ons voorbijgaan.

Is het geen schatje?

c24

De rodeo is weer heel leuk, er is vanalles. Eerst is er natuurlijk het volkslied en de vlag.

c26

Dan is het de beurt aan de wilde paarden, sommige blijven lang nadat hun berijder afgeworpen is stijgeren, lassowerpen (moeilijker dan je denkt, vooral vrouwen hadden het hier blijkbaar moeilijk mee), barrel run: zo snel mogelijk met het paard rond tonnen galopperen, en natuurlijk de stieren zelf.  Hoe iemand dat durft op zo’n wilde stier zitten, niet te geloven. Goe zot, als ge het mij vraagt. Sommige stieren laten al stevig van zich horen als ze nog in hun stalen kooi staan.  Er wordt dan ook een waaghals afgegooid die mankend uit de arena loopt, weliswaar onder luid applaus.

c27

Ondertussen begint het te regenen:

c30

De rodeo duurt best lang, van 20u tot 22u, prijs 18$ p.p. Nadien gaan we douchen en slapen om 22.30u.

Categorieën: Reisverslagen | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: