Dag 35:27/07: Theodore Roosevelt NP –> Lead

Op om 5.45u . Er is nog nergens iets open in Medora om te ontbijten, dus we rijden dan maar naar het eerstvolgende stadje. Na het ontbijt rijden we naar Devils Tower NM.

Devils Tower is een gigantische monoliet van 386 m hoog. Er loopt een pad rond van waar je schitterende zichten hebt op de rots. De wanden lijken bijna loodrecht, maar toch hangen er enkele bergbeklimmers tegen. Liever zij, dan ik.

dt dt1

Hieronder 4 foto’s van klimmers:

dt2 dt3 dt4 dt5

Er zijn verschillende legendes over het ontstaan van Devils tower. Eén ervan is:

Ooit was er een indianenstam die in die buurt gevestigd was. 7 meisjes waren niet ver van het kamp aan het spelen. In die buurt kwamen veel beren voor. 1 beer kreeg de meisjes in de gaten en wou hen opeten. De meisjes klommen op een rots van ongeveer 1 m en begonnen te bidden. Plotseling groeide de rots, de meisjes zaten nu veilig boven. De beer probeerde langs alle kanten bij de meisjes te komen, maar schoof telkens af met zijn klauwen. Uiteindelijk moest hij afdruipen zonder prooi. De 7 meisjes zouden nu aan de hemel staan als 7 sterren.

Juist voor Devils Tower is weer een grote prairiedogtown. Dus nog maar eens even stoppen. En de mannen zijn nog altijd even schattig!

dt6 dt7 dt8

 

Na een uurtje rijden we richting Spearfish, daar rijden we de scenic drive van de Spearfish Canyon. We weten niet zeker of we bij ons vorig bezoek aan de Black Hills hier geweest zijn. De weg lijkt bekend, maar er zijn misschien meer dan die wegen als deze.

sc sc1 sc2 sc3 sc4 sc5 sc19 sc20

We doen hier een korte hike naar een uitzicht boven de Spearfisch Canyon, het 76′ trail. Dit is een wandeling van slechts 2.5 km heen en terug, maar wel met een hoogteverschil van meer dan 300 m. Dat betekent dus op deze korte afstand, steil!

Begin van het trail:

sc7 sc14 sc13

Het uitzicht is wel de moeite waard.

sc8 sc5 sc9 sc10

De scenic road beneden:

sc11 sc12

Een klein beetje verder start een ander trail, het Roughlock Falls trail, 3.2 km H/T naar een mooie waterval, die in 3 stukken uiteenvalt. Als we op dit trail zijn, herinneren we ons de wandeling nog goed. Het was dus wel degelijk de scenic drive door de Spearfish Canyon die we al eens reden. Deze route is zeer de moeite waard.

sc15

 

sc16 sc18 sc17

Er zijn ook nog de Spearfish Falls, maar als we op het trail zijn, zien we dat de brug over de rivier weg is. Aangezien de rivier te breed is en het water te fel stroomt, moeten we terugdraaien.

Ondertussen is het al na 18u, we rijden naar het hotel. Onze kamer ziet er goed uit, er is wel 1probleem, onze kamer is een rokerskamer. En heel het hotel is volgeboekt, we zetten dan het raam maar wijd open, er zit niks anders op.

’s Avonds brengen we een bezoekje aan Deadwood, een westernstadje dat volgens velen de moeite waard is. Wij vonden er niet veel aan. Normaal is er ’s avonds een shoot-out op straat, maar die is afgelast. Jammer.

Hoofdstraat in Deadwood:

sc21

 

We willen nog eens proberen om een buffet te gaan eten, maar er is een wachttijd van minstens 1.5 u en we scheuren van de honger. We komen uiteindelijk terecht in Wild Bill’s Grille waar het eten en vooral de service slecht was. Deadwood is een stadje waar gegokt mag worden. We spelen voor 60$ blackjack, maar die zijn we in minder dan 5 minuten kwijt. Deadwood is niet echt ons ding.

We gaan maar terug naar het hotel, kijken nog wat tv en gaan slapen om 22u15.

Categorieën: Reisverslagen | 2 reacties

Berichtnavigatie

2 gedachten over “Dag 35:27/07: Theodore Roosevelt NP –> Lead

  1. Reny (AA forum)

    Ik ben onder de indruk hoeveel jullie wandelen, geweldig !
    Leuk verslag en mooie foto’s.

    Groetjes,

    • Bedankt Reny, wij houden ervan om veel te wandelen en van de natuur te genieten, en op wandelingen boven de 5 km kom je vaak geen kat meer tegen. Groetjes,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: