Dag 34: 26/07: Bismarck –> Theodore Roosevelt NP

Op om 6u15. We halen ontbijt en ineens ook lunch in de supermarkt, want vandaag beginnen we eindelijk terug te hiken. Onderweg gaan we van Central Time naar Mountain Time, dat betekent dat we de klok weer 1u terugzetten.

Dit is een typische weg in North Dakota:

tr36

We komen aan in Theodore Roosevelt NP om 8u30.

tt

We kijken even rond in het visitor center (kopen een magneet) en om 9u staan we aan het trailhead van onze hike: een combinatieloop van Jones Creek, Lower Talkington trail, Spur trail en Lower Paddock trail met een totale lengte van iets meer dan 20 km.

We lopen tussen de badlands, met gras begroeide hellingen.

tr tr1 tr3 tr4 tr6 tr7 tr10 tr15 tr16 tr17

Onderweg komen we wilde paarden, prairiedogtowns, 1 coyote en een kudde bizons tegen. We zijn helemaal alleen op het trail, zalig! De temperatuur is ook zalig, zo’n 22°C, ideaal wandelweer dus. Normaal is het hier veel warmer en het hele pad is in de open vlakte, dus dat is een meevaller. Na een uur of 3 stappen, eten we onze broodjes op. We stappen 5u25 over deze wandeling, er zijn verschillende creek-crossings die meestal droog staan, maar nu hier en daar water bevatten door het voor het gebied extreem lage temperaturen en nat weer van de voorbije weken. Het pad ligt er goed bij, en er is weinig hoogteverschil. Af en toe gaat het wat naar boven en naar beneden.

tr5 tr18

tr22 tr27 tr34 tr33 tr13 tr19 tr21 tr20 tr26 tr25

tr30

’s Avonds eten we buffet in de Cowboy Chuckwagon, maar dat slaagt tegen. We wandelen nog even rond in het stadje (Medora) en rijden dan nog even terug naar het park. We gaan nog eens kijken naar de prairiedogtowns en naar de bizons. En iedereen is van de partij: de prairiedogjes zijn volop in de weer met eten en rondspringen en hun typische geblaf, sommige springen wel 30 cm hoog (waarom ze dat doen, ik zou het niet weten, maar het is wel heel grappig). De bizons laten zich ook goed bewonderen, ze staan op de weg en er vlak naast, en grommen wat naar elkaar. Toch indrukwekkende beesten.

tr29

Om 20u30 zijn we op onze kamer in Medora, we kijken nog even tv en gaan slapen om 22u15.

Categorieën: Reisverslagen | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: