Dag 33: 25/07: Minneapolis –> Bismarck (North Dakota)

Op om 7u30. Ontbijt in La Quinta. Vandaag hebben we weer een lange rijdag. We verlaten Minnesota en rijden North Dakota binnen.

Langs de highway:

nd6

Om 16u komen we aan in de hoofdstad, Bismarck. We hebben Bismarck als overnachtingsplaats gekozen voor Theodore Roosevelt NP. Dit is wel nog zo’n 2u rijden, maar er zijn weinig andere opties en we hebben al genoeg gereden vandaag. Het weer is heel goed, 26°C.

We gaan even kijken naar het State  Capitol, dat is er één zonder de typische capitoolkoepel. Het zou evengoed een gewoon flatgebouw/kantoorgebouw kunnen zijn. Er is een mooi aangelegd parkje voor met veel monumenten i.v.m. de verschillende oorlogen. We beslissen om hier nog wat te gaan joggen.

nd7 nd2 nd1

nd3

nd

We nemen ook nog even een kijkje in Pioneer Park aan de Little Missouri River. Er staat hier een replica van de boot van de ontdekkingsreizigers Lewis & Clark en een standbeeld van de ‘Thunderbirds’. Deze mythische vogels waren voor de indianen heel belangrijk, ze voorspelden regen en storm als ze met hun ogen knipperden of met hun vleugels klapperden.

nd4 nd5

Om 20u zijn we terug op de kamer, een Motel 6. We kijken nog wat tv en gaan slapen om 22u15.

Categorieën: Reisverslagen | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: