Dag 23: 15/07: Cleveland –> Sandusky

Op om 8u. Eerst naar het openluchtmall hier in de buurt (ontdekten we gisteren, toen het bijna sluitingsuur was) voor Victoria’s Secret en Dick’s Sporting Goods. Dan vertrekken we naar Cedar Point. Dit is een pretpark op een schiereiland in Ohio, gespecialiseerd in rollercoasters.

Er zijn heel indrukwekkende rollercoasters bij zoals de nieuwe Gatekeeper (is nieuw van dit jaar, een topper, de naam zegt het al zelf, hij bewaakt ‘de poort van het park’ en staat dus helemaal in het begin) en de supersnelle Dragster.

Gatekeeper:

YT5

Die Dragster is een speciaal geval: van 0 tot 185 km/u in 4 SECONDEN!!! Hier durfde ik niet in!

Dragster:

YT1

Verder zijn er nog de klinkende namen: Millennium Force (ook een beest), Mean Streak (1 van de grootste houten rollercoasters ter wereld), Magnum XL 200 (vanuit de wagentjes heb je een prachtig zicht op Lake Erie), en Mantis. Een mantis is Engels voor (bid)sprinkhaan. Je staat hier recht ipv dat je zit. Hadden we nog nooit gedaan. Was speciaal!

Mantis:

YT

Cedar Point is echt een must voor pretparkfanaten.

Om 18u15 hebben we genoeg hoofdpijn om hier door te gaan. We rijden nu naar Sandusky. Dit is een echt zottekot: verschillende waterpretparken, golfbanen, winkels, kermistoestanden, restaurants, … We besluiten om hier te overnachten. We eten in een Ruby Tuesday (altijd lekker) en jammer genoeg breekt er dan een hevig warmte-onweer los (het was vandaag 35°C, heetste dag van het jaar in Ohio). We kijken dan maar TV, geen straf want het is maandag, favoriete TV-avond met leuke programma’s op NBC als: America’s Ninja Warrior, Get out Alive with Bear Grylls, Siberia. We gaan slapen om 23u.

Categorieën: Reisverslagen | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: