Dag 21: 13/07: Green Mountains –> Finger Lakes

Op om 6u30. Vandaag rijden we naar de Finger Lakes. Het is een heel eind rijden. Watkins Glenn deden we een paar jaar geleden, een aanrader!.

De eerste waterval die we nu doen en de moeite waard is, is de Chittenango Falls. Je ziet ze al vanaf de weg, maar voor een goed zicht moet je de trappen naar beneden nemen. Je staat dan op een bruggetje vlak voor de falls, en ik moet zeggen: Chittenango is een beest!

Chittenango:

ci

Dan komen we aan het Robert H. Treman SP. Hier doen we een wandeling van 8 km, de gorge/rimtrail, je komt dan langs verschillende watervallen. Sommige zijn meer stroomversnellingetjes of mini-mini watervalletjes.

klein watervalletje:

CI4

Robert H. Treman SP voelt meer aan als een echt park (aangelegd met bloemen en banken en zo, niet zo zeer als een ‘hike’park). Het zijn hier de meer aangelegde paadjes, maar wel met stevige hellingen en veel trappen. Zeker voor een ‘stadspark’ is deze wandeling zwaar.

CI1 CI2 CI3

Wij doen een rondje gorge/rimtrail, maar voor de mooiste zichten heb je eigenlijk genoeg aan het upper loop trail. Het rimtrail voegt eigenlijk weinig toe.

Mooiste stuk van het park:

 

CI5 CI6

Vooral de Lucifer Falls zijn indrukwekkend!

CI7

Heel de wandeling neemt 2,5u in beslag. Naast Robert H. Treman ligt het Buttermilk Falls SP. Dit is eigenlijk gewoon een uitkijkpunt waar je niet moet voor wandelen, we zien het vanuit de auto. Maar zoveel water er van de andere watervallen stroomde, zo weinig stroomt er hier. ( en er spelen zeker 50 mensen in, geen foto waard) Vreemd, het is maar een paar 100 m van elkaar vandaan. We overnachten in het plaatsje Headhorses.

Categorieën: Reisverslagen | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: