Dag 19: 11/07: White Mountains –> Green Mountains

Wakker om 7u. We verlaten de White Mountains zoals we ze zijn binnengekomen: met slecht weer. Vandaag rijden we naar Vermont… en daar is het weer beduidend beter. Als we daar aankomen, schijnt zowaar de zon. Is waarschijnlijk een verjaardagscadeau voor Mano.

De eerste hike in de Green Mountains is het Nebraska Notch hiking trail: net onder de 5 km. Het eerste stuk is langs een privé-visclub langs Lake Mansfield en nog redelijk plat. Dan na zo’n 800 m wordt het vrij steil. Op internet lazen we dat het uitkijkpunt vlak na de Taylor Cabin is. Dit uitkijkpunt hebben wij niet gezien. We zijn op de andere trails daar in de buurt telkens zeker 500 m verder gegaan, maar nergens iets wat op een uitkijkpunt leek. Waarschijnlijk was de cabin het doel van de hike. Vonden wij een beetje jammer.

nn

Op zoek naar het uitkijkpunt:

nn1

De zon schijnt, maar spijtig genoeg geen views. We gaan terug naar beneden en beginnen op 13u45 aan de volgende wandeling: Stowe Pinnacles Hike: volgens internet ‘short but steep’ (kort maar steil) en 5,3 km. Volgens ons: langer, zeker niet kort en heel steil, heel slijk, een stevige beklimming en dan natuurlijk ook een zware afdaling, maar met een spectaculair 360° zicht op de top over de Green Mountains.

Een wigwam naast het trail:

nn2

Yes, we hebben een uitzicht!

NN5 NN3 NN4

Deze hike is een aanrader! Met een uitzicht. Dat hebben we in de White Mountains moeten missen. Wandeltijd: 2u45 min., hoogteverschil: 463 m.

Dan rijden we naar het hotel in Burlington: een nieuwe Motel 6. ’s Avonds lopen we wat rond in het stadje. Burlington is een universiteitsstad met een autovrije straat met winkeltjes en terrasjes gelegen aan Lake Champlain.

NN7 NN8 NN11 NN9 NN10

Slapen om 22u30.

Categorieën: Reisverslagen | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: