Dag 18: 10/07: White Mountains

Op om 7u. Het begint afgezaagd te worden, maar nogmaals slecht weer. Eerst doen we de wandeling naar de Arethusa Falls, iets meer dan 4 km, maar het lijkt een stuk langer. De hike is behoorlijk steil, weer met ruige onderdrond, rotsachtig, veel wortels en veel slijk want het regent alweer.

WM8

 

De waterval is zo’n 61 m hoog en hiermee de hoogste van New Hampshire, ze is de wandeling zeker waard, en door de vele regen komt er veel water af. Wij stappen er heen en terug 1u45 over.

Het regent nu constant, dus hikes met uitzichten zijn uitgesloten. We gaan dan eens kijken naar de Basin, dit zijn poelen met rapids, en naar de Flume

Gorge.

Basin:

bb

Inkom voor de Flume Gorge is 15$ en je loopt er een trail van iets meer dan 3 km tussen de bomen naar een heel smal uitgesleten ravijn, eigenlijk slechts een spleet tussen de rotsen van zo’n 2 m breed waarin water raast.

bb1

Er zijn veel trappen en bruggetjes en je loopt dicht bij de watervallen. Er zijn o.a.

Avalanche Falls:

bb2

Liberty Falls:

bb4

Het gebied is niet zo groot, op anderhalf uur heb je hier alles wel gezien. Het was leuk om hier te wandelen met dit weer, de paadjes lagen er goed bij en dat is weer eens wat anders. Bomen langs het pad zien er vaak zo uit:

bb3 bb5

Dan rijden we naar ons volgende motel: Stony Brook motel. Als het even stopt met regenen doen we een Insanity sessie op de grote gazon. Dan willen we naar de cinema, maar de enige films die ze hier spelen zijn Despicable me 2 en Monsters Inc. 2. Dus dat wordt niks. We gaan dan eten bij Applebee’s, en slapen om22u30.

Categorieën: Reisverslagen | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: