Dag 17: 9/07: White Mountains (NH)

Op om 7u. Ontbijt in hotel. Vandaag doen we een zware hike van 16 km, Mount Chocorua, hoogteverschil 762 m. Dit is één van de mooiste wandelingen in de White Mountains. Het weer is weer slecht, regen, mist en wolken. Maar we beginnen toch aan de tocht. Na een dikke 2 km komen we aan een splitsing, de lower junction, deze gaat naar de Champney Falls.

WM1 WM2

Het is een mooi pad, maar heel glad, en vrij steil. Even later komen we terug op het originele pad, upper junction, en klimmen we verder richting Piper trail. Na nog zo’n 1,5 km schatten we, geklommen te hebben, besluiten we toch maar om terug te keren. Het regent harder, er is geen zicht door de bomen, alles zit onder de mist. Heel jammer.

We maken er dan maar een watervallendag van.

Glenn Ellis Falls (wandeling van 1 km):

WM3

Crystal Cascades: hele mooie, hoge waterval (2 km):

WM4

Thompson Falls (2 km)

WM5

Sabadday Falls (1 km):

WM6

We rijden langs de Kancamagus Highway voor een paar viewpoints, maar hier is weinig van te zien door de bewolking. De Kancamagus hwy is de bekende hwy die tijdens de periode van de fall foliage heel erg in trek is door z’n spectaculaire herfstkleuren. Het weer lijkt wel herfst, maar de mooie kleuren aan de bomen krijgen we er niet bij.

’s Avonds eten we Mexicaans, lekker! Nadien kijken we TV, slapen om 22u45.

WM7

 

Categorieën: Reisverslagen | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: