Dag 11: 3/07: Saint John –> Saint Martins (Bay of Fundy)

Wakker om 8u. Ontbijt in hotel. Het is nog mistig. We rijden naar St. Martins op zoek naar een paar covered bridges. Die vinden we redelijk snel.

ff

Onze auto, een Chrysler 200

FF1 FF2 FF3

Dan door naar de Bay of Fundy voor de Fundy Trail Parkway. Dit is een wandel/fietspad langs de Bay of Fundy, met veel steile ‘bergoppen en bergaffen’. We huren 2 mountainbikes in het park. We zijn nog geen 5 minuten op weg of de fiets van Mano begeeft het. Bij elke bergop trapt hij door, de versnellingen zijn kapot. Dus wij terug om een andere fiets te vragen.

Door het mindere weer van de voorbije dagen moeten ze de fietsen gaan halen, ze staan niet in het park zelf, zoals normaal. Maar dat is geen probleem, we wachten wel even. Dat wachten wordt uiteindelijk meer dan een uur. De mevrouw van de kiosk van het park voelt zich hier heel schuldig over en ze stelt voor om beide fietsen en de ingang van het park gratis aan te bieden. We krijgen ons geld 80 Canadese $ gewoon terug! Dat is service! Eindelijk kunnen we dan vertrekken. Het pad is een dikke 20 km, maar ze zijn het nog aan het uitbreiden. Het pad is nat en de houten bruggetjes heel glad. Dat ondervindt Mano al snel. Op de eerste brug, vlak na een afdaling, gaat hij al onderuit. Gelukkig heeft hij niks. We gaan nu wel nog meer oppassen. We moeten verschillende keren van onze fiets, zo steil is het pad. De bergaffen zijn ook schrikwekkend en er wordt een max. snelheid van een duizelingwekkende 5 km aangegeven.! Helemaal met de remmen dicht, trager dan als je te voet zou gaan, doen we sommige afdalingen. Onderweg kunnen we genieten van mooie vergezichten.

FF5 FF4 FF7 FF8 FF6 FF9 FF10 FF11 FF12 FF13 FF14 FF15 FF20

We doen zo’n 3,5u over de tocht en hebben een stevige work-out gehad. Het was zwaar, maar heel leuk. Voor je aan de Fundy Trail Parkway komt, heb je aan de kust een aantal grotten. Die zijn bij eb te voet bereikbaar. En dat is nu!

FF16 FF17

Dan gaan we douchen en eten. Het is ondertussen 19u45 en we rijden terug het park in om nog eens naar de viewpoints te gaan kijken die voorbij het fietspad liggen. Velen hangen al terug in de mist, gelukkig hebben we ze gezien tijdens ons fietstochtje.

Slapen om 22u30.

Categorieën: Reisverslagen | 1 reactie

Berichtnavigatie

Een gedachte over “Dag 11: 3/07: Saint John –> Saint Martins (Bay of Fundy)

  1. Johne464

    It’s actually a great and helpful piece of information. I am glad that you just shared this useful information with us. Please stay us up to date like this. Thank you for sharing. cbkcaebeeeec

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: