Dag 10: 2/07: Acadia NP –> Saint John (Canada)

Op om 5u. Het is weer slecht weer. Normaal hadden we vandaag nog 1 dag Acadia maar we beslissen om door te rijden, hopelijk naar beter weer. We gaan de Canadese grens over, geen problemen, niet lang aanschuiven en rijden naar St. Andrews-by-the-Sea. Hier wordt zelfs met slecht weer gewhalewatcht. Dus dat gaan we dan ook doen. We komen daar aan om 9u30, en de tours starten om 10u. Maar wat blijkt, hier in Canada is het 1u later. Het is dus 10u30 en de walvistochten zijn al vertrokken… Dus die boot hebben we dan gemist, letterlijk en figuurlijk.

We rijden dan maar door naar Saint John, New Brunswick, dit is de grootste stad aan deze kant. We lopen wat rond in het centrum.

Een opvallend snoepwinkeltje:

 

SJ4

Veel volk op de foto, of eigenlijk niet?

SJ3

Deze huisjes doen een beetje denken aan ‘The Painted Ladies’ in San Francisco, hoewel ze veel minder goed onderhouden zijn:

SJ2

Cruiseschip:

sj1

De mall:

sj

Ergens in de stad:

SJ6 SJ8

Er lopen hier toch wel wat ‘andere’ mensen rond. Geen problemen mee, maar op één of andere manier vallen ze wel op door hun haarkleur of coupe, enorme tatoeages, piercings,…

Saint John is niet heel speciaal. Er zijn de Reversing Falls, dit zijn de omgekeerde watervallen. Je hebt hier stroomopwaartse stroomversnellingen. Ziet er raat uit, het water stroomt hier naar boven.

SJ7

Er is een citymarket waar men in stalletjes groenten en vlees en zo verkoopt.

SJ5

Rond 16u gaan we naar de kamer. We doen onze eerste was en een sessie van Insanity (op reis doen we de oefeningen zonder de dvd’s). We gaan slapen om 22u.

Categorieën: Reisverslagen | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: