Dag 7 t/m 9: 29/06 –>1/7: Acadia NP

1e dag Acadia: Het weer is nog steeds slecht: regen en mist. Als we in Acadia aankomen, doen we de wandeling van 5km rond Jordan Pond. Normaal heb je hier mooie zichten, maar nu niks.

JP JP1

Door de regen van de voorbije dagen zijn de wegjes een beetje overspoeld:

JP3

Een beverdam:

JP4

We proberen nog wat andere uitkijkpunten, maar weer noppes. We rijden dan naar Bar Harbour, stadje naast Acadia, met winkeltjes, restaurantjes en een haventje. Hier wandelen we het Bar Harbour shore path van 1,5km. Je ziet hier de 4 porcupine (stekelvarken) bergen voor de kust liggen.

JP7

JP10 JP11

Er is ook een trailtje dat je alleen bij laagtij kan wandelen. Je loopt dan over de ‘zeebodem’ naar een eilandje aan de overkant. Je moet wel zorgen dat je op tijd terug bent, anders zit je vast op het eiland.

JP5 JP6

Plots begint het een beetje open te trekken. We rijden dan terug naar het park naar Cadillac Mountain. Daar hebben we een redelijk uitzicht. De wind waait enorm en je ziet de wolken zo wegvliegen, een beetje een raar zicht. We proberen dan het Ocean Path te doen, maar hier geen uitzichten. We rijden dan maar terug naar Bar Harbour en wandelen daar nog wat rond, de zon schijnt hier nu maar rond de bergen blijft de mist hangen.

2e dag Acadia: We rijden naar het noorden van het eiland voor de korte wandeling Wonderland.

JP17

Weer niet veel zichten, dan doen we een poging om de Beech Hill Mountain op te kruipen, maar halverwege draaien we terug wegens te nat en te glad en toch geen uitzichten door de mist. Dan rijden we langs Echo Lake, naar het dorpje Seal, op zoek naar zeehonden, maar zonder succes.

Na de middag breekt de zon door, het wordt wat lichter en we proberen nogmaals de wandeling Ocean Path, we gaan tot Otter Point.

JP31

Dan doen we het Gorham Mountain trail, hier hebben we een klein beetje uitzicht.

JP21 JP23 JP24

Nadien gaan we even kijken op Sand Beach. Mooi.

JP28

Er komt weer een opklaring: Joepie! Wij terug naar Cadillac Mountain. Deze keer vrij mooie zichten.

JP34 JP12

3e dag Acadia: Het is weer mistig, maar het lijkt toch weer beter dan gisteren. We besluiten om naar 1 van de carriage roads te gaan om te gaan joggen. Je loopt hier langs het water, en er komen geen auto’s.

JP18 JP19 JP44

De zon breekt door, direct na het lopen doen we dan de wandeling van Acadia Mountain. We hopen nu op mooie zichten vanop de top. De hike is maar 3,2 km, maar toch redelijk zwaar, de stijging is maar 200 m, maar allemaal op het einde en dat voel je wel en door de mist en regen van de voorbije dagen zijn het pad en de rotsen waar je over moet heel glad. Boven hebben we een heel mooi zicht op de Somes Sound, met deels wolken en mist en deels water. Duur van de hike: 1u40 min.

JP32 JP33 JP36 JP37

Dan kunnen we eindelijk gaan douchen. Om 13 u willen we graag whalewatchen, maar die tours zijn afgelast wegens te hoge golven op zee.

We wandelen dan naar Bar Island, want het is laagtij en je kan dan over de zandbank naar het eiland stappen. Wel op tijd terug zijn voor hoogtij. Nadien rijden we naar Schoodic Peninsula, dit is een deel van Acadia, een schiereilandje ten oosten van Mount Desert Island. De zee is hier wilder en de kust ruiger. Hier heb je een scenic road met een paar korte wandelingetjes, maar als we er aankomen, is er opnieuw mist, dus de zichten zijn weer niet super.

De ondergrond van de paadjes is een beetje oneffen:

JP39

Dan rijden we terug voor Thunder Hole, een blowhole waar de zee bij hoogtij voor gigantische opspat kan zorgen, maar vandaag lukt dat nu net niet. Morgen doen we een 2e poging.

We rijden nog verder de Harbor Loop Road af voor mooie uitzichten van de cliffs, Jordan Pond, The Bubbles, Carriage Roads.

The Bubbles:

JP43

Het is zalig om ’s avonds in een (national)park rond te rijden. Er is dan bijna niemand (hier toch niet). Om 20u zijn we terug op de kamer.

Categorieën: Reisverslagen | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: