Dag 5: 27/06: Portsmouth (NH) –> Rockport (Maine)

Op om 7u. Ontbijt in hotel. Dan vertrekken we naar Camden Hills SP. Het is vandaag geen goed weer, 15°C met lichte regen en vrij veel mist. Dat is jammer want er staan verschillende wandelingen vandaag gepland in de bergen met weidse uitzichten over de Atlantische Oceaan. We proberen een eerste wandeling, maar nul zicht. Jammer, we lopen dan maar wat rond in het stadje Camden.

Er is een haventje, wat winkeltjes en een speciaal soort eend, de Fonzie-duck. Heel rare beesten, maar grappig en ontzettend modieus.

cd1 CD2 CD3 CD4 CD5 CD6

Rond de middag is er een kleine opklaring en we doen de hike naar Maiden Cliff, 3,2km. Je hebt boven een spectaculair uitzicht over een meer met kleine eilandjes in. Boven op de top staat een groot ijzeren kruis als herdenking aan en 12-jarig meisje dat hier in 1964 gestorven is, toen ze haar hoedje wou pakken toen het door de wind werd weggeblazen.

Het zicht is prachtig, jammer dat er toch nog veel mist hangt.

CD8 CD7

Nadien doen we nog een poging om het Bald Mountain Preserve trail te wandelen, maar als we hier een half uurtje op zijn, besluiten we toch maar terug te keren, want de mist is enorm toegenomen en er zal toch geen uitzicht zijn. Jammer. Het begint ook weer harder te regenen. Morgen voorspelt men nog meer regen, een ganse dag! Heel de oostelijke helft van de VS heeft in juni 2 tot 3x meer regen gehad dan normaal. Hopelijk wordt het weer snel terug wat beter. ’s Avonds gaan we naar Tim Hortons (soort Dunkin Donuts) en Cold Stone Creamery. Lekker! Slapen om 22u15.

CM4 CM5

Categorieën: Reisverslagen | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: